onsdag 22 december 2010 | Skriven av:

Läser i Nya MiljöAktuellt : Nu förbjuds amerikaner att torka tvätt miljövänligt
Jag hittade artikeln under “Årets bästa miljönyheter på Miljöaktuellt.se“.

I USA har debatten om tvättstrecken blossat upp eftersom vissa bostadsrättsföreningar har förbjudit de boende att hänga tvätt med hänvisning till att det ser ”fattigt” ut och därmed sänker värdet på bostäderna och ger bostadsområdet ett lägre anseende och därmed lägre vinst för fastighetsägaren vid försäljning. Istället anser styrelserna att man ska använda torktumlare eller torkskåp, som förbrukar energi och orsakar koldioxidutsläpp, och dessutom, i fallet torktumlare, nöter på kläderna.

Allt kan hända i det stora landet i väster. Man förbjuder klädstreck för att det “sänker värdet”, dessutom har det inträffat en dödskjutning p g a bråk om kläder på ett streck.
Det finns dock hopp för omedelbart har fria jag-tvättar-som-jag-vill-grupper bildats och lagstiftningen i USA är på väg att svänga till tvättstreckens fördel.

Vad ska man säga, detta är väl ett typiskt välfärdsproblem …

Kategori: energi, klimat
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>