måndag 20 december 2010 | Skriven av:

Tittade på Rapport (cirka 9.30 in i programmet) och såg ett inslag som handlade om parkeringstillstånd. Det är ju jätte bra att man ser över vem som får parkeringstillstånd. Jag är övertygad att det finns fusk med dessa tillstånd men då är det tillstånd till personer som överhuvud inte skulle komma ifråga att få ett parkeringstillstånd. Jag har sett till synes helt friska män hoppa in i sin fina bil som stod parkerad på en P-plats för rörelsehindrade. Nu har transportstyrelsen gått ut med rekommendationer till kommunerna som ska göra det svårare att få parkeringstillstånd.

Inslaget handlade om en kvinna utan armar som riskerade att mista sitt parkeringstillstånd och skulle då tvingas använda biljettautomater för att lösa P-biljett. Att göra det utan armar är en uppgift som bl a kräver akrobatik.

Man tror knappt det är sant att man kan ifrågasätta att en person som inte har några armar inte ska få parkeringstillstånd och därmed tvingas köpa P-biljett i en automat. Resonemanget var att man inte skulle få tillstånd om man kunde förflytta sig till fots. Visst kunde kvinnan gå och hon var en fena på skrapa rutorna ståendes på ett ben och med den andra foten i snö skrapa rutorna. Problemet låg alltså inte i att hon inte kunde använda sina fötter utan att hon saknade armar och därmed hade väldigt svårt att köpa biljett i en P-automat.

Transportstyrelsen skyllde ifrån sig och hänvisade till att man bara följde reglerna, ”Man ska inte få tillstånd om man kan förflytta sig till fots med eventuella hjälpmedel”. Ansvarig minister i alliansregeringen tyckte inte att man behövde se över regelverket.

Det är som med Försäkringskassan, man följer bara reglerna. Märkligt att man inte ser till varje individ och prövar tillståndet individuellt.

Kanske är det ändå fel på regelverken som alliansen lämnar ifrån sig. Det finns mycket som pekar på det i alla fall.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>