torsdag 31 januari 2008 | Skriven av:

Kommunfullmäktige har nu kommit till 3:e ärendet, Ombyggnad av Lunds centralstation.

Trots att det bara finns ett beslutsförslag så pratas det friskt. Vi kunde här ha sparat en hel del tid. Men många måste tydligen upp och prata i ärendet. Ingen kommer att yrka något annat än det förslag som fanns i kommunstyrelsen d.v.s “Bifall”.

Nu kom det upp ett annat yrkande. Det blev ett yrkande om att inte ta med två meningar om planskilda gångförbindelser över/under Bangatan. Visste är det ett problem eftersom det bygger på ett traditionellt synsätt att cykel- och gångvägar ska grävas ner för att bilar skall komma fram.

Egentligen borde hela ärendet inte behövts ha kommit upp i kommunfullmäktige eftersom infrastruktur av typ järnväg ska finansieras av staten. Tyvärr sviker den borgerliga regeringen igen. Därför är det bra att borgarna i Lund tycker annorlunda. Det blev inte ett helt enigt förslag 63 röster för och 2 emot.
En röst ville ta bort de två meningarna om planskilda gångförbindelser.

Miljöpartiet vill Bangatan ska bli bilfri och då behövs inga planskilda gångförbindelser. Vi vill även att Lunds C byggs ut till ett större resecentrum och att Lundalänken blir spårburen.

Ärendet avgjordes precis innan kl. 20.00.

Träffar: 4

Kategori: miljö, trafik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>