måndag 6 december 2010 | Skriven av:

Åter igen står många kärnreaktorer still. Precis när de behövs som bäst.
Det är givetvis bra att reaktorerna stoppas om det finns säkerhetsskäl men det visar ånyo att kärnkraft inte är en tillförlitlig elproducent.

Ett problem med detta är att elpriserna stiger vilket drabbar oss konsumenter men ger elproducenterna större intäkter trots att de producerar mindre mängd el. Riktigt lönsamt blir det att ha andra sätt att producera el och stänga kärnkraftverken.

Detta visar tydligt att Sverige behöver ställa om elproduktionen från kärnkraft till förnyelsebara källor. Dessutom behöver vi energieffektivisera.

Kategori: energi
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
 1. “det visar ånyo att kärnkraft inte är en tillförlitlig elproducent.”

  Nej, det visar hur korkat det är att i 30 år behandla kärnkraften som vore den Piss & Pest & Senaspsgas AB. Att skylla på kärnkraften som teknik för att den svenska kärnkraften går dåligt är som att skylla på bilen när ett rattfyllo orsakar en olycka. Skulden står till fullt och fast att finna i de 30 år idiotisk kärnkraftspolitik som tvingat bolagen in i denna situation.

  “Detta visar tydligt att Sverige behöver ställa om elproduktionen från kärnkraft till förnyelsebara källor.”

  Behöver jag påminna dig om att den andra delorsaken till att priset går upp är för att den förnybara energin inte mår så bra just nu? Vattenmagasinen står lågt. Och vindkraft är ett jäkla skämt när det gäller tillförlitlighet.

 2. christoffer skriver:

  Att svensk kärnkraft står still har inget med kärnkraft som teknik att göra och allt med svensk kärnkraftspolitik att göra. Det vi ser nu är straffet för vår veligehet under närmre 30- år.

  Kraftbolagen hade ingen som helst anledning att förbättra eller livstidsförlänga kärnkraftverken eftersom de (enligt de mestadels vänster regeringar som vi haft mellan omröstningen och nu) skulle skrotas i år.

  Så då man äntligen får anledning att sköta om systemen så måste man pressa in massvis med försenat underhåll och förbättringar på väldigt kort tid. Klart som F-N att det blir problem.

  För att jämföra så ser vi att Finland som inte levt med denna politiska vansinnighet har över 90% tillgänglighet för sina kraftverk.

  så skall du klaga på att vi har elbrist i sverige idag så skall du klaga på S,V och MP. det är de som gjorde det politiskt omöjligt att sköta kärnkraftverk bra i Sverige, och det är de som tvingade fram förtida stägning av barsebäcksverket, Ett beslut som varit väldigt dyrt för miljön i södra Sverige och Danmark då kraftbortfallet har ersats av dansk kolkraft.

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>