onsdag 6 oktober 2010 | Skriven av:

Nu har vi alla fem bott en vecka i vår lägenhet utan möjlighet till trädgårdsvistelse. Just nu ser det ljust ut. Alla katterna använder kattlådorna. Innan vi flyttade till Lund var Alex “problemet”. Nu är han utan problem, istället har den som var minsta problemet på kolonin dvs Sickan, varit det stora problemet.
Med stor envishet från vår sida och lite övervakning och små tillrättavisningar och ibland lite lyftningar till kattlådan verkar nu alla ha fattat att det är där det ska ske. Både det lilla och det stora.
Vi får se hur länge det varar.

Alla tre verkar trivas rätt så bra. De älskar att ligga i ett fönster och titta ut. Vad de ser vet jag inte, men de kan ligga så långa stunder. De leker och busar rätt så ordentligt. Nu gäller det att aktivera dem så att de inte börjar lida av tristess. Hittills har detta inte varit ett problem. De är överallt och de kan leka med allt, blomkrukor, stenar, tygstycken, snören, papperslappar …

De har inte riktigt hittat sina sovplatser ännu för de sover lite överallt. Ibland kryper de upp i sängen. Sickan gillar att ligga under täcket emn hon kommer smygande mitt i natten och helt plötsligt så känner man bara något mjukt som trycker sig mot kroppen.

Både Sickan och Lilla Grå gillar att bli borstade och klappade. Alex är fortfarande lite reserverad men har blivit mer intresserad av att fåe n klappande hand mot sin päls.

Mat är populärt. Ibland kan de äta hur mycket som helst. Nu får de torrfoder, för kastrerade kattter, ett foder som är mindre energirikt. De gillar alltjämt vanligt burkmat så vi får väl ge dem lite av det också. Det gäller att hålla nere vikten men det gäller oss alla. Motion blir det mindre nu även om de kan springa runt i lägenheten.

Alex var väldigt intresserad av sändningen från riksdagen när Ulf Holm valdes till talman. han stod som förstenad och titta de på Mona Sahlin när hon läste upp Ulf Holm, Ulf Holm … Ulf Holm.
Jag vet inte om det var stundens allvar eller om det var namnet Ulf Holm som gjorde detta.

Tiden går fortfarande väldigt fort. Det har varit mycket att stå i. Det är förhandlingar på olika nivåer och så har det blivit många telefonsamtal runt om i Skåne för att hjälpa till så att miljöpartiet får maximalt ut av våra mandat och därmed kan driva grön politik runt om i Skåne.

Kul men tidskrävande …

Kategori: katter
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>