måndag 4 oktober 2010 | Skriven av:

I dag valdes miljöpartisten Ulf Holm till vice talman i Sveriges riksdag.
Grattis Ulf!

Det tog lite tid att välja talmän eftersom det begärdes votering och sluten omröstning. Till talman valdes moderaten Per Westerberg. I voteringen fick Per Westerberg 174 av 347 avgivna röster. Så (SD):s röster spelade ingen roll tack vara att två ledamöter ej röstade och en röstade för Per Westerberg.

När sedan 2:e vice talmannen skulle väljas nominerade (SD) en Sverigedemokrat. I den omröstningen var det bara (SD) som röstade för (SD):s kandiat. (SD) menade att de skulle ha 2:e vice eftersom de representerade det tredje blocket, det så kallade Sverigeblocket, enligt Björn Söder, gruppledare för (SD).

Trevligt att höra Mikaela Valtersson nominera Ulf Holm och nämna att MIljöpartiet är det tredje största partiet i Sveriges riksdag.

Kategori: valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>