tisdag 21 september 2010 | Skriven av:

Valrörelse är skoj men jobbigt. Hur väl man än planerar blir det alltid extra uppgifter som dyker upp.
Nu är valet över för den här gången och snart är valresultatet fastställt.
Miljöpartiet gjorde ett bra val. I Skåne har vi nu mandat i alla Skånes 33 kommuner. I regionen ökade vi med 3 mandat till 10. I Lund fick vi också 3 nya mandat så vår fullmäktigegrupp är nu 14 st varav 9 ordinarie ledamöter.
Sista rösten är inte räknad så det kan bli förändringar men oavsett det så har vi gjort ett mycket bra val.

Smolket i bägaren är att det missnöjesparti och med politik som är långt ifrån den gröna ideologin lyckades så bra i valet. I vissa valkretsar fick de var fjärde röst.

Nu är det bara att gilla läget och påbörja valrörelsen inför valet 2014.

Det är ett oklart parlamentariskt läge i riksdag, många regioner/landsting och i många kommuner. Det kan innebära nya majoritesbildningar. På onsdag eller senast på torsdag vet vi mer. Sedan återstår kryssräknandet.

Som det er ut just nu så kommer jag att sitta i Skånes regionfullmäktige. Det ska verkligen bli kul. Det blir lite nya utmaningar men det är det som gör livet värt att leva.

Kolonisäsongen är snart över. Det blir mörkt tidigt och det är ganska så fuktigt på kvällen och morgonen. Ännu är inte våra vindruvor redo för skörd men de börjar bli söta. Vi har börjat plocka äpplen men matäpplena är fortfarande inte redo för skörd.
Pumpor och squash väntar också på att bli skördade.

Kategori: koloni, valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>