fredag 3 september 2010 | Skriven av:

Ett av mina uppdrag är att vara ledamot i Kommunförbundet Skåne.

Många är starkare än en
De skånska kommunernas intresseorganisation
Kommunförbundet Skåne är de skånska kommunernas intresseorganisation. Kommunförbundet Skånes uppdrag byggs på önskemål och behov som i första hand uttrycks av de skånska kommunledningarna. Förutsättningarna för en bra intressebevakning och ett mångfacetterat erfarenhetsutbyte är synnerligen goda i Skåne.

Mitt i valrörelsen hade vi vår sista träff innan valet. Det var en sk styrelsekonferens där man inte tar en massa beslut utan att man får en massa information och där det ges tillfälle till diskussioner.
denna gång höll vi till i Frostavallens konferenscenter.

Merparten av dagen ägnades till att återblicka över vad som Kommunförbundet åstadkommit under denna mandatperioden och funderingar över hur vi ville att framtidens Kommunförbund skulle utvecklas.

Bra att få möjlighet till reflektion och till att fundera över sitt uppdrag. På konferensen var det både politiker och tjänstemän.
Jag är lite allergisk mot konsulter som ska vara så klämkäcka. Hon började med en övning för att ge exempel på hur arbetet skulle gå till.
Hon ville att vi skulle ”brainstorma” om hur man kunde designa ett badkar för att vinna en designtävling i Milano.
Alla ficke en massa postit-lappar. Tanken med dessa var att man skulle skriva alla sina idéer för att göra ett superbadkar som vann tävlingen.

Trots allt var det en lyckad dag. Många konstruktiva tankar kom upp och förhoppningsvis kommer en del av dessa att resultera i att Kommunförbundets arbete förbättras.

Alla Skånes kommuner, 33 st, är inte representerade i styrelsen. Vilket är på gott och ont. Man sitter ju inte där för att bevaka sin egen kommuns intressen utan för att förbättra samarbetet mellan kommunerna.

Det var lite dubbelt att mitt i valrörelsen åka iväg å detta.
Kunde dock inte avhålla mig från valröreslen uatn jobbade en del med annonser under tiden. Det blev en kort natt med mycket datorarbete.

Det var god veganmat hela tiden vilket gör det hela lättare …

Kategori: demokrati, valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>