Inlägg den 06 mars 2011

sön
6
mar
2011
söndag, 06 mars, 2011 | Skriven av:

Nu blir det ljusare för var dag som går. Dessutom värmer solens strålar allt mer. Vintergäcken blommar för fullt och snödropparna är på väg att slå ut. Annars har det inte hänt så mycket mer än att all snö är borta och att det börjar bli lite blött i landen. All is har ännu inte smält.

Kattmamman Ella håller till på kolonin och verkar nöjd med det nu börjar bli varmare. Hon är fortfarande väldigt skygg men vill gärna bli klappad och kliad. det ska bli spännande att se vad som händer när hennes ungar flyttar till kolonin. Nu börjar längtan bli kolonin bli stark. Det gäller nog både för katterna och för mig och min sambo.

Nu har vi bestämt var vi ska ha vår dusch och toalett. Det beslutet var enklare att ta än att välja handfat, toastol och duschkabin. Prisskillnaderna är stora men billigt kan bli dyrt. En billig toastol kan kosta mycket om flottören går sönder och den inte finns att köpa i Sverige. Nu har vi många broschyrer att läsa. Tyvärr hittar man inte alla varor som säljs på byggvaruhusen på nätet. Det får väl bli ett besök till för att kolla övriga byggvaruhus på Svågetorp.

Precis lagom till att vi ska bygga om har Coop på Stadiongatan bestämt sig för att lägga ner byggavdelningen. Det kommer att göra det mer besvärligt för alla kolonister som inte har bil. Visserligen går det bra att ta sig till byggvaruhusen med kollektivtrafik men problemet är att få med sig alla sina varor om de är lite större och tyngre. Tråkig utveckling att man blir så beroende av bil. Dessutom är det trisst att se all trafik som genereras av dessa köpcentra speciellt när man vet att utsläppen från trafiken behöver minska.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar