Inlägg den 03 januari 2011

mån
3
jan
2011
måndag, 03 januari, 2011 | Skriven av:

I dag tog vi en tur till Köpenhamn. Tågen gick i tid men det var lite problem med informationen om från vilken perrong som tåget skulle gå ifrån. Dessutom dog alla informationsskärmar precis när vi kom till stationen i Lund. Allt gick dock bra. Vi hade tur och fick sittplatser. Resan till Köpenhamn går nu mycket snabbare.

Det var fantastiskt vinterväder med sol och gnistrande snö och is. Det var lika halt som i Lund men gångbanorna var bättre snöröjda. Det blev trevliga promenader i Köpenhamn och vi vågade till och med oss ut på isen.

Att köpa ekologiska kläder är inte så lätt. Det finns inte så många ställen och många gånger är utbudet inte så stort när det gäller herrkläder. För min del är det senaste modet inte så viktigt utan jag vill hellre ha bra producerade kläder. Helst skulle allt även vara rättvisemärkt men då blir utbudet ännu mindre. Ibland har man dock tur och får både ekologiska och rättviemärkta kläder. Second Hand är annars ett bra alternativ.

I Lund finns det Omtanke som ligger på Stora Södergatan. Den är OK men det skadar inte med lite ombyte. I Köpenhamn finns det en affär som heter Eco Ego som ligger där den vegetariska restaurangen Govindas låg innan den brann ner.

I dag hade vi tur vi hittade en hel del som passade och som vi behövde. Dessutom var det rea på en del av det vi köpte. Jag hittade till och med ekologiska veganskor. Vi spenderade lång tid i affären så vi blev bjudna på fika.

Efter shoppandet så upptäckte vi att vi nog var ganska så hungriga så vi gick till KEKE’S KØKKEN och avnjöt en god veganmåltid.

Efter en trevlig och lyckosam dag i Köpenhamn anlände Öresundståget i tid till Lund C. Även om det är trevligt i Köpenhamn så är borta bra men hemma bäst.

Träffar: 3

mån
3
jan
2011
måndag, 03 januari, 2011 | Skriven av:

SDS skriver : Fullt upp på akuten

Snorhala gator och influensatider. Det är inte den bästa kombinationen för de redan överfulla akutmottagningarna.
Det är hårt tryck på akutmottagningarna i Skåne så här i influensa, vinterkräksjuka och de glashala vägarnas tid.

Kaotiskt är kanske ett mer passande ord för att beskriva de senaste veckorna enligt Wolfgang Reinhardt som har bakjour på akuten i Malmö.

Vintervädret har varit fantastiskt i Lund. Så länge jag har bott i Lund har det aldrig varit så fint vinterväder. Dock har de senaste dagarna varit lite som det brukar att det töar och fryser till om vartannat.

Vinterväghållningen har inte varit den bästa även om det fanns dagar då det var plogat och röjt även på gångbanor. Som vanligt har det byggts upp snövallar kring gångbanorna så man knappt kan lämna kvarterer. För att korsa en gata så har man behövt klättra över en snö vall. Tidigare gick det rätt så bra om man är “ung och rask” men nu är det svårare då det har blivit isskorpa på det en gång fluffiga snötäcket.

Nu när det varit plusgrader med efterföljande minusgrader har halkbekämpningen nästan helt uteblivit. Det är inte konstigt att det blir många besökare på akuten. Det har varit glashalt på många gångbanor och gator.
Vissa gångbanor har fått lite sand eller snarare stenkross och det har hjälp men många gångbanor saknar helt detta och där kan man spegla sig i blankis.

Visst kostar det en del med halkbekämpning men benbrott kostar också pengar.

Även i Lund råder bråda dagar. Sandra Johansson, driftsansvarig på akuten i Lund:
– Vi har haft betydligt många fler benbrott än vanligt till följd av den dåliga halkbekämpningen. Det är ju fullständigt under all kritik ute på gatorna.

Om nu saltet är slut kan man väl använda stenkrossen eller är denna slut också?
Sedan hade det inte varit dumt om man köpt in lite vanliga snöskyfflar så att man kan öppna upp vallarna så att man kan lämna sitt kvarter och komma över gatan.

Det är märkligt att det ska vara så svårt att hålla gångbanor gångbara …

Träffar: 3

Kategori: hälsa, väder  | Skriv en kommentar