Inlägg den 27 december 2010

mån
27
dec
2010
måndag, 27 december, 2010 | Skriven av:

GP skriver : Lönlöst att banta efter julmaten

Gröten, skinkan och julgodiset börjar ta slut och samvetskvalen tar vid.
Nu kommer nyårslöftena om att gå ner i vikt.
Men då hjälper inga bantningskurer, hävdar hjärnforskaren Martin Ingvar.
– En del av kulturen kring julmaten gör att väldigt många människor sätter sig i bilen den tredje januari med några kilos extra vikt, säger han.
Boven bakom det är hjärnans belöningssystem.

Normalt byggs övervikt upp under en längre tid. Bantningskurer lockar till att övervikten ska försvinna på nolltid.

Ska kilona försvinna behövs det förändringar i livsstilen. Det gäller att äta bättre och röra på sig mer. Att äta rätt gör det lättare att bekämpa t ex sötsuget.

Sätt inte upp som mål att gå ner ett visst antal kilon – fundera i stället på vad det är i din livsstil som gör att du inte fixar det där med vikten. Lägg löften kring det i stället.
– Till exempel “jag lovar mig själv att äta en ordentlig frukost varje dag” eller “nej, inget smågodis i år”, säger Martin Ingvar.

mån
27
dec
2010
måndag, 27 december, 2010 | Skriven av:

I senaste SKOP får Miljöpartiet 11.0 % vilket är 3.7 %-enheter mer är i valet den 19:e september. Miljöpartiets ökning är ungefär det resultat som (C) får i SKOP:s mätning. (C) fortsätter alltså att minska och får 3.8 %, vilket är 2.8 %-enheter lägre än den 19:e. (KD) ligger kvar under 4 % och får 2.8 %, vilket är 2.8 %-enheter lägre än den 19:e.

Att hitta en majoritetsregering i de tradinella blocken blir allt mer avlägset. (M) + (FP) får 43.3 % och de rödgröna får 44.2 %.

Nu är det som sagt långt till valet 2014 men opinionsmätningarna antyder att det kommer att vara en intressant mandatperiod som avslutas med en mycket intressant valrörelse och vidhängande val. Mycket kan hända …

DN, SvD, SDS, AB

Kategori: politik  | 2 kommentarer