Inlägg den 26 december 2009

lör
26
dec
2009
lördag, 26 december, 2009 | Skriven av:

AB skriver : Politikens stjärnskott

Wetterstrand/Eriksson (MP), 52% +16%
Uppgången i förtroendet för språkrören är alltså exempellöst. Det kan de förmodligen tacka Socialdemokraterna för.
S ligger dåligt till i opinionen och förtroendet för Sahlin är inte på topp. Det gynnar miljöpartisterna som fyller ett slags vakuum.
Värt att notera är att bara 11 procent helt saknar förtroende för språkrören, lika många som saknar förtroende för Reinfeldt. Det är en mycket bra notering. I förra mätningen var siffran 18 procent.
Uppgången för språkrören är statistiskt säkerställd.

Så roligt att förtroendet för våra språkrör ökar så mycket. Så stor ökning som 16 % är ovanlig. Dessa siffror går i takt med att miljöpartiets opinionssiffror. Troligen har Maria Wetterstrand bidragit mest till denna ökning men det kan inte vara hela förklaringen.
Tidigare har man frågat och redovisat Maria och Peter som två alternativ. Denna gång har man tydligen slagit ihop frågan till en vilket påverkar resultatet något och som gör att man inte kan jämföra rakt av. Positivt är också att miljöpartiet ligger sist i bottenligan med 11 % dvs “helt saknar förtroende”. Inte illa bara det.

Som jag skrivit tidigare så är detta kanonläge inför den 19 september 2010. Mycket kan hända och kommer att hända innan dess men denna chans får vi inte sumpa. Nu kan vi alla fall njuta av att gott slut på 2009 och sedan är det bara att börja jobba igen.

SIFOdec2009_partiledarförtroende

DN, SvD, SDS, SkD, GP

Kategori: valet2010  | 2 kommentarer