Inlägg den 22 december 2009

tis
22
dec
2009
tisdag, 22 december, 2009 | Skriven av:

Under natten var det alldeles för varmt, över nollan så töandet har startat. Förvånansvärt snöröjt på gång- och cykelbanor. Tyvärr är det som vanligt alldeles för mycket slask. Nu verkar det vända och tempen sjunker. Kanske blir det en kall natt som kanske kan bibehålla vintervädret över i alla fall julen.

IstapparMan kan se att en del hus har dålig isolering eftersom det bildas istappar på rätt många hus. En del istappar har blivit riktigt stora och utgör en rejäl fara om de trillar ner. I vissa fall finns det ingen varning för istappar. Egentligen borde de få ner istapparna som en första åtgärd. Sedan borde de isolera huset bättre som en andra och mer långsiktig åtgärd.

Har nu varit ute och handlat den sista maten. Besökte Malmborg som har rätt mycket ekologiskt och sedan blev det ett besök på Biogrönt som bara har ekologiska produkter. Tyvärr hade det blivit fel med leveransen av en del grönsaker så jag fick vänta till grönsakerna blev levererade. Det tog lite tid men det blev många trevliga pratstunder. Det känns rätt att handla hos affärer som Biogrönt i Lund och Moroten i Malmö. De som driver affären gör det inte bara för att tjäa pengar utan för att de tror på ett ekologiskt odlande som är långsiktigt hållbart.
Man träffar många gamla bekanta som är eller har varit aktiva i miljörörelsen. Träffade bl a Agneta M. som är miljöpartist och som bl a jobbat på kansliet i Lund. det var ett tag sedan men det blev en lång och trevlig pratstund. Skönt att kunna ta det lugnt och anpassa sig till verkligheten. Varorna var försenade inget att hänga upp sig på, bara att vänta. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Nu sitter jag och väntar på att löksoppan ska bli klar. Katten är nöjd och har fått färsk sill. Det är mysigt med vintermörker och lite busväder utomhus. Om man har någonstans att bo vill säga.
Tyvärr har jag smittat mitt sambo så hon har nu fått en släng av något halsflusslikande.
Nu ökade mysfaktorn för nu kom det upp en katt i knäet. Det försvårar skrivandet för hon vill gärna lägga en tass på musplattan. Är kanske någon instinkttivt att fånga musen …

Nu måste löksoppan vara klar för jag är hungrig!

tis
22
dec
2009
tisdag, 22 december, 2009 | Skriven av:

Har precis lagt över grunden på Mp Skånes hemsida så att den nu ska visa den nya layouten. Nästa steg är att någon på riks länkar om så att den nya hemsidan blir den som man kommer till när man skriver mp.se/skane.
Det tar en del tid att jobba med hemsidor och det har varit lite trixigt att få över allt gammalt. Denna gång gick det lättare eftersom jag tidigare har lagt över Mp Lunds hemsida. Nu åter står bara ett 30-tal kommuner i Skåne.
Alla ska vara överförda den 1 januari 2010.

Jag blir glad över att snön och vintern fortfarande är kvar. Nu har snöröjningen även insett att det finns gång- och cykelbanor. Det finns dock fortfarande mycket snö kvar dessa och på många ställen har man saltat och sandat trots kylan och att snön legat decimeterhög (om man nu kan säga hög om en decimeter, men allting är relativt). Vilket innebär att det blir moddigt jobbigt att ta sig fram. OK för min egen del men har man rullator eller barnvagn eller har lite svårt att gå så blir det ganska så jobbigt att ta sig fram i vintervädret.

I dag (tisdag) blir det städning, julpynt och lite pyssel. Sedan så blir det ett besök på Biogrönt, Lunds enda “helekologiska affär”. Det behövs lite mer ingredienser till den veganska julmaten. Ser fram emot en vit och lugn jul med lagom mycket god vegansk mat.

Är lite hungrig nu men timmen är sen , eller tidig om man tänker på att det redan är tisdag. Nu måste jag gå och lägga mig annars så kommer jag inte att somna. Äta får jag göra i morgon.

Stadsparken_Snö_dec2009