Inlägg den 10 december 2009

tor
10
dec
2009
torsdag, 10 december, 2009 | Skriven av:

Roligt om så många som möjligt kommer. Viktigt att visa att det finns medborgare som är beredda att ta ansvar och driva på klimatfrågan.
Har beställt plats på SNF:s resa. Ni som inte gjort och tänker åka dit tänk på att det är ombyggnadsarbeten på Malmö C. Ha lite extra margianler vore ju trist att missa detta tillfälle …

Den 12 december sker en massiv folklig demonstration i Köpenhamn för att sätta press på FN:s klimattoppmöte i Köpenhamn.

TIDSPLAN

Karta 12 december13–14: Samling med talere og musik på Christiansborg Slotsplads

14.00: Optog fra Christiansborg Slotsplads til Bella Centeret (6 km) forbi bl.a.:

14.15: Christianshavn Torv

15.00: Frankrigsgade Kirke

16.00: Sundby Idrætspark

17.00–18.30 Samling med talere og musik nær Bella Centeret

Läs mer:

Naturskyddsföreningens hemsida

350.org

12dec09.dk

Skånetrafikens hemsida

Kategori: klimat  | Skriv en kommentar
tor
10
dec
2009
torsdag, 10 december, 2009 | Skriven av:

SkD skriver : Ny demonstration mot minkfarm

På fredag kväll demonstrerar Djurrättsalliansen mot en minkfarm utanför Svedala. Deltagarna samlas vid stationen och går sedan i ett fackeltåg ut till farmen. Deltagarna vill att minkfarmer ska förbjudas i Sverige och genomförde en liknande demonstration för ett år sedan.

Enligt uppgift finns det 4000 avelsminkar på farmen. Enligt Djurrättsalliansen är deras burar alldeles för små. Alliansen vill att farmen stängs och arbetar samtidigt vidare för en skärpning av lagen då den i dagsläget inte skyddar djuren från lidande.

Enligt lagen ska djuren hållas på ett sådant sätt “att det främjar deras hälsa och ger dem möjlighet att leva naturligt”. Djurrättsalliansen tycker att lagen är värdelös och menar att den inte följs.
– För alla som vet något om minkar är det uppenbart att deras behov inte tillgodoses i burarna. Livet på farmen innebär psykiskt och fysiskt djurplågeri. Föreställ dig själv att spendera hela dit liv ihoptryckt i en liten bur, säger Emmy Persson från Djurrättsalliansen i ett pressmeddelande.

För nästan exakt ett år sedan genomfördes en demonstration mot samma minkfarm och då deltog ett 80-tal personer. Demonstranterna tågade den cirka fem kilometer långa sträckan ut till farmen vid väg 108 och framförde sina krav mot pälsindustrin utanför anläggningen.
Bygg- och miljökontoret i Svedala har inte riktat några anmärkningar mot hur farmen sköts. Burarna är större än minimimåttet och farmen följer alla de krav som finns i djurskyddslagen.

Förhoppningsvis blir det en fredlig demonstration på fredag. Det är viktigt att visa på vad som händer inom djurindustrin. Man kan diskutera omen minkfarm följer djurskyddslagen. Minkarna i Svedala må ha större burar än vad som föreskrivs men ingen mink vill frivilligt leva i dessa burar. De kan omöjligen bevara sitt naturliga beteende. De avlivas också på mindre trevliga sätt minst sagt.
Dessa minkfarmar föder upp minkar för människans fåfänga. Vad är det som ger människan rätt att behandla djur som produktionsenheter. Vi behöver ju inte ens minkens pälsar.
Vi lever i ett samhälle med stor rikedom och kunskap tyvärr saknas alltför mycket empati, både med djur och människor.

tor
10
dec
2009
torsdag, 10 december, 2009 | Skriven av:

SCB nov 2009 Skåne södra

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
tor
10
dec
2009
torsdag, 10 december, 2009 | Skriven av:

Oavsett vilka resurser man lägger på räddningstjänst så måste vi som medborgare vara delaktiga främst genom att förebygga olyckor. De bästa olyckorna är de som aldrig inträffar.
Dessutom kan vi genom att göra rätt saker när en olycka uppstår begränsa skadorna. Vi är ju oftast på plats långt före räddningstjänsten.
Det är extra viktigt i dessa tider då vi lyser upp mörkret med levande ljus. Kring advent och jul & nyår är det extra många bränder. Många av dessa kan undvikas och många kan också bekämpas av oss i ett tidigt skede. Vilket innebär att skadorna minimeras.

tor
10
dec
2009
torsdag, 10 december, 2009 | Skriven av:

SDS skriver : SD får över 5 procent

Sverigedemokraterna skulle få 5,1 procent av rösterna om det varit riksdagsval i november. Det är första gången partiet får över 4 procent i SCB:s stora partisympatiundersökning, som bygger på ett urval av närmare 9 000 personer. Däremot skulle det inte ge partiet en vågmästarroll i riksdagen. Oppositionen får nämligen 50,0 procent mot regeringspartiernas 42,5 procent.

För de borgerliga partierna är det en statistiskt säkerställd minskning både sedan partisympatiundersökningen i maj och valet 2006. I SCB:s majundersökning fick Sverigedemokraterna 3,0 procent.
Moderaterna får i novembermätningen 26,2 procent, vilket är en statistiskt säkerställd nedgång med 3,7 procentenheter sedan i maj. Socialdemokraterna får 36,5 procent, en svag minskning (–0,1) sedan maj. Miljöpartiet får 8,4 procent, en ökning med 2,4 procentenheter. Folkpartiet får 6,5 procent, en ökning med 1 procentenhet. Centerpartiet får 5,0, en minskning med 0,5. Kristdemokraterna får 4,8, en ökning med 0,5 procentenheter. Vänsterpartiet får 5,1, en minskning med 0,6 procentenheter jämfört med majmätningen.

Glädjande att Miljöpartiet ökar och fortfarande tredje största parti. De rödgröna har 50 % vilket gör att (SD) inte får någon vågmästarroll.
Majoriteten för de rödgröna är inte så stor så det går inte att slå sig till ro. Nu måste det jobbas för att öka de rödgröna siffrorna.

Miljöpartiet
maskros_25cmVid val i november 2009 skulle Miljöpartiet få 8,4 ± 0,7 procent av rösterna. Jämfört med maj 2009 kan en statistiskt säkerställd ökning på mellan 1,7 och 3,0 procentenheter noteras. Jämfört med riksdagsvalet 2006 noteras en statis- tiskt säkerställd ökning för Miljöpartiet på mellan 2,5 och 3,8 procentenheter.

Miljöpartiet har jämfört med riksdagsvalet 2006 statistiskt säkerställda netto- vinster från Socialdemokraterna på ca 0,8 procent, från Centerpartiet på ca 0,4 procent, från Vänsterpartiet på ca 0,4 procent, från Folkpartiet på ca 0,3 pro- cent och från Moderaterna på ca 0,3 procent (procent av alla som uppgivit något parti man röstat på i valet och något parti man skulle rösta på i novem- ber 2009).

SIFO nov 2009
SCB småpartier

SvD, DN, AB, GP

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar