Inlägg den 02 december 2009

ons
2
dec
2009
onsdag, 02 december, 2009 | Skriven av:

Tittade på Uppdrag Granskning. Inget nytt men en bra sammanställning och beskrivning av transporternas del i klimatproblematiken.
Alliansen och (S) vill inte minska trafiken. I Stockholm vill man bygga ”Förbifart Stockholm”.
Miljöminsitern från (C) lever i en drömvärld. Han tror att fordonsparken är utbytt till klimatneutrala fordon när förbifart Stockholm är färdigbyggd. Var han finner stöd i detta kan man undra.

Myndigheter inklusive Vägverket säger att trafiken måste minska. Naturvårdsverket och experter anser det samma.
Trots detta gör alliansen allt för att öka vägtrafiken. De lägger mer pengar på att bygga vägar än att bygga spår.
Man vill bygga bort köerna i Stockholm genom att bygga fler vägar.
Alla trafikexperter säger samma sak : ”Ju fler vägar desto mer trafik”.

Hur kan man gå emot alla experter på detta sätt?
De gör helt egna bedömningar mot alla experter. De väljer siffror som de vill och påstår att Förbifart Stockholm minskar utsläppen trots att tom Vägverket själva säger att utsläppen ökar.

Centerns miljöminister säger till och med att han tror att trafiken måste öka. Han tycker det är bra att trafiken ökar. Samtidigt försöker alliansen ge sken av att de satsar på att lösa klimatproblematiken.

Hur skulle det se ut om alla människor i hela världen åkte lika mycket bil som vi gör i Sverige?
Varför ska inte alla länder ha lika mycket transporter som Sverige?

Intressant slut i programmet där man beskriver nuvarande miljöminister förvandling från CUF aktivist till regeringsmedlem i en moderatledd regering.

Alliansen har länge bara pratat om klimatet och gjort väldigt lite. Man skulle kunna tycka att centern skulle ha lite mer ryggrad när det gäller klimat och miljö. De påstår ju att det är ett grönt parti.

Vad har egentligen hänt med centern?

ons
2
dec
2009
onsdag, 02 december, 2009 | Skriven av:

SkD skriver : Inga bilder är manipulerade

Djurrättsalliansen tillbakavisade redan på tisdagen kritiken om manipulerade grisbilder. Enligt organisationen var anklagelserna väntade, och därför finns alla bilder sparade och tillgängliga för den som vill se.

– Det här är en taktik son har använts tidigare av köttindustrin, att desinformera och påstå att bilder är falska. I Norge påstod man till exempel att aktivister hade satt in skadade djur i burar och tagit bilder av det, säger Johan Carlsson, talesman för Djurrättsalliansen.
Påståenden om att mycket av bildmaterialet från svenska grisgårdar är hopklippt och manipulerat tillbakavisar han helt.
– Det enda som har redigerats är en del bilder som vi har i vårt tryckta reklammaterial. Då har bilder skurits ner för att få plats, det är enda anledningen. Vi har alla bilder kvar som vi kan visa för vem som helst, säger Johan Carlsson.

Han går själv i god för att inga bilder är förändrade, manipulerade eller hopklippta i fotoredigeringsprogram.
– Att vi skulle ha tagit bilder från utlandet finns ingen som helst sanning i. Allt är från svenska gårdar.
Påståendet att Djurrättsalliansen förväxlat en testikel med en böld avvisar han bestämt.
– Vi har aldrig påstått att just den bilden är en böld. Det är en testikel, bilden är tänkt att visa att det inte finns någon halm där. Det fanns andra grisar med bölder på den gården.

Djurrättsalliansen har under två år jobbat på att dokumentera grisuppfödningen i Sverige. Rapporteringen ger en heltäckande bild. Det hela verkar väldigt seriöst. det viktigaste är inte att hänga ut enskilda bönder utan att ge en bild hur grisuppfödningen ser ut i allmänhet. Det finns mycket att önska. Synsättet på hur man behandlar djur måste förändras från att de är produktionsenheter till att de är levande och kännande varelser.
Det är säkert svårt att överleva som bonde men det får inte bli skäl för att öka lönsamheten på djurens bekostmad.
Djur har rättigheter och är inte till för att utnyttjas av människan.

ons
2
dec
2009
onsdag, 02 december, 2009 | Skriven av:

Vegomässan är tillbaka – nu med temat en magisk jul. Kom och låt dig svepas med av kaneldofter, olika sorters vegoskinka, korv och frestelser. Här finns ekologiska julklappar, glass och djurvänligt mode.

Bredda dina kunskaper, lär dig nya matlagningstricks, ät exklusiv jultallrik och provsmaka Stockholms senaste vegoutbud. Dessutom kokbokslansering, uppträdanden och avslöjanden från verkligheten.

Datum & tid: 5 december 2009, 10-18
Plats: Enskilda Galleriet – alltså samma ställe som sist! (Kronobergsgatan 37 i Stockholm)
Tema: En riktigt magisk jul
Inträde: 50 kr (Vi tar tyvärr inte kort. Ha gärna med jämna pengar!)

Vegomässa2009_Stockholm_nr2