Inlägg den 31 augusti 2009

mån
31
aug
2009
måndag, 31 augusti, 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Anna Odell fälls”

Konstnären Anna Odell fälls av tingsrätten och döms till böter för sin konstkupp i vintras.

Hon fälls för våldsamt motstånd och oredligt förfarande och ska betala 50 dagsböter a 50 kronor.
Anna Odell stod åtalad misstänkt för falskt larm, våldsamt motstånd och oredligt förfarande efter en uppmärksammad händelse på Liljeholmsbron i Stockholm i vintras.

Hon har själv berättat att hon ville återskapa en psykos som hon själv drabbades av 1995 och som slutade med polisingripande och bältesläggning på S:t Görans sjukhus.

Motivet ska ha varit att med sitt konstverk skapa diskussion kring behandlingen av psykiskt sjuka.

Inte mycket att säga om domen. Hon larmade ju inte direkt men hennes handlande gjorde ju att det blev ett larm.
Nu när domen är avkunnad så kunde man kanske komma igång och diskutera psykvården. Inte minst tillgängligheten för densamma.
Många mår i dag väldigt dåligt och varje dag begås i snitt nästan 4 självmord.
Även om det inte blir så drastiskt som ett självmord är det många unga som inte får den hjälp de behöver. Väntetiden för att komma till behandling är alldeles för lång.

Det är fortfarande inte helt OK att ha en psyskisk diagnos. Många skäms och håller sig undan. Det är ett problem i sig får man dessutom inte rätt hjälp blir det än värre.

Vad blir nästa steg Anna?

SvD, DN, GP

mån
31
aug
2009
måndag, 31 augusti, 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Årets skolbibliotekarier kommer från Norra Fäladen”

Skolbiblioteken på Norra Fäladen är tvåfaldigt prisade. Lotta Davidsson Bask och Klara Önnerfält blir årets Skolbibliotekarie i Sverige.

– Jag tror att vi får priset mycket för att vi jobbar tätt tillsammans med en helhet från förskolan till nionde klass, säger Lotta Davidsson Bask

Deras samarbete och förmåga att få in skolbiblioteket i undervisningen gör att de får dela priset, säger Juryn i sin motivering. Det är första gången som det 15 år gamla priset delas.

Priset delas ut på årets Bokmässa och förutom äran får bibliotekarierna med sig de böcker de önskar av årets utgivning från Bonnier Carlsen och Bonnier utbildning.

Klara Önnerfält och Lotta Davidsson Bask arbetar på Backaskolan, Lovisaskolan och Fäladsgården.

Roligt att Lunds satsningar under lång tid på bra bibliotek har gett resultat!
Nu gäller det att inte rasera det som byggts upp under lång tid. Så kära allians tänk om.
I dag är det extra sammanträde med Kultur och Fritidsnämnden för att försöka få ordning på nämndens finanser.
Ärendet som handlar om Handlingsplanen för den kulturpolitiska strategin som finns på kommunstyrelsens dagordning kommer att bordläggas. Vilket är bra det skulle vara ytterst pinsamt att gå på kommunkontorets förslag till beslut, att i princip lägga ner handlingsplanen, och samtidigt vara trovärdig kulturhuvudstadskandidat.