Inlägg den 30 augusti 2009

sön
30
aug
2009
söndag, 30 augusti, 2009 | Skriven av:

I dag var det en skön sensommardag. Temperaturen var som en sommardag i alla fall mitt på dagen. Det var skönt att sitta i trädgården och mysa.
I dag blev det ett jympapass med Friskis & Svettis på Parkmöllan. Normalt försöker vi träna på Heleneholm eftersom den anläggningen är mycket trevligare. Den har bättre golv och så är den fräschare mycket pga av att de har infört skozon. Skozon innebär att man måste ta av sig uteskorna innan man får gå in i anläggningen.
Det har blivit lite si och så med träningen hittills. Men nu ska det bli bättring.
Lunds höstschema börjar gälla den 31/8. Denna termin har man lite nya pass bl.a. ett trevligt pass kl. 7.00 på fredagar.
Det är svårt att kombinera jympa och kvällsmöten.

I nästa vecka blir det en massa möten. Bl a blir det ett extra Kultur- och fritidsnämndsmöte där alliansen vill ha hjälp med att skära ner verksamheten. Det ser inte bra ut. Ska läsa igenom förvaltningens förslag till besparingar i kväll.
Dessutom vet man inte när ordföranden ska avgå och vem som kommer därefter.

Lisa_aug2009 På förmiddagen på måndag träffas styrgruppen för att ta fram en handlingsplan för den kulturpolitiska strategin. På torsdag är det kommunstyrelse och då kommunstyrelsen uttala sig om förslaget. Kommunkontoret konstaterar att det inte finns några pengar avsatta i budgeten för att genomföra åtgärder som finns föreslagna i handlingsplanen och vill därmed att kultur- och fritid ska få tillbaka handlingsplanen för att omarbeta den efter de resurser som finns tilldelade.

Vilket betyder att allt arbete kan kastas i papperskorgen eftersom alliansens besparingsiver gör det inte ens möjligt att fortsätta med nuvarande verksamhet. Visserligen kan man ju förändra verksamheter men det kostar också pengar initialt.

Så det blir spännande och se vad ordföranden ska lägga upp mötet angående handlingsplanen?

Det är väldigt allvarligt med alliansens neddragningar speciellt som dessa görs i samma andetag som Lunds kommun vill bli Kulturhuvudstad.
Hur ska man förklara detta för skattebetalarna?

Nu är det bara lite mer än en vecka innan vi vet vem av Umeå och Lund som blir kulturhuvudstad 2014. Vad ska hända om Lund “vinner”?
Kommer det att bli något för alla Lundabor?
Kommer det att främja kulturen?

Eller kommer det bara bli ett kommersiellt jippo?