Inlägg den 13 juni 2009

lör
13
jun
2009
lördag, 13 juni, 2009 | Skriven av:

jordgubbe-13-juni-2009 Gårdagen slutade med regn och dagen började med regn. Men helt plötsligt förvandlades den gråa himlen till en klarblå. Regnet var som bortblåst men kvar fanns alla växter som tyngdes av alla fallna regndroppar.
Nu har sniglarna kommit tillbaka. Hittade en medelstor mördarsnigel som satt på en pumpaplanta. Blev glad för att jag räddat pumpaplantan. En stund senare hör jag min sambo säga något om sniglarna har ätit på pumpan. Går för att titta på plantan och hittar den inte. Det var inte så konstigt för att den var helt uppäten. Kvar var bara ett lite skaft. Så även om man tycker sniglar rör sig med snigelfart så är de snabba när det gäller att massakrera en planta. Som tur är har vi fler plantor kvar men det är ändå lite retligt.

Det blir jordgubbar till midsommar om nu inte vädret slår om helt och bara blir blött och kallt. Vi har redan kunnat skörda några. Det är inte dumt med purfärska solvarma jordgubbar. Smultronen har också blivit röda och är ätbara.

I dag blev det ingen poltik bara trädgårdsarbete och lite slappning med korsordslösande. Nästa vecka är det budgetfullmäktige i 2 dagar och ett extra kommunstyrelse på torsdag. Så det gäller att ladda batterierna för att orka med. Men det måste nog bli lite läsande av kommunfullmäktigehandlingarna i morgon.
Annars så hoppas jag på en solig heldag i trädgården.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar