Inlägg den 09 juni 2009

tis
9
jun
2009
tisdag, 09 juni, 2009 | Skriven av:

I dag skiner solen. Det är verkligen stor skillnad att vakna till solsken än att vakna till gråa moln och rå luft. Vissrligen är det lite svalt men på ett skönt sätt.

På förmiddagne har jag direktion med Räddningstjänst Syd. I dag ska vi ha sammanträdet på station Rosengård. Det stora numret i dag är Rambudget 2010. Tyvärr har vi inte fått några handlingar utsända utan vi får dem på bordet. Vilket inte är bra eftersom man inte hinner läsa igenom i lugn och ro och att diskutera med andra. Vi hare diskuterat rambudgeten innan men det borde alltid vara så att handlingarna ska vara utskickade i förväg och det brukar vara så.

Efter mötet ska vi ha en rundvandring på Rosengård. Vi ska träffa de som ingår i projektet med säkerhetsvärdar som pågår. Vi ska även träffa en del som bor i Rosengård och en del organisationer som är aktiva i området. Det skrivs ju en hel del av vad som händer i Rosengård, speciellt om Herrgården.
Det är lättare att få en uppfattning om omfattningen om man är på plats. Alla s.k. oroligheter har hänt i en liten del av Rosengård.
Jag har visserligen varit i Rosengård men mer på s.k. genomresa.

Efter Rosengårdbesöket blir det Miljö- och hälsoutskott i Lund. Det blir lite ”tight” men kollektivtrafiken fixar det. Detta möte börjar kl. 17.00. Höjdpunkterna på detta möte blir Borgmästaravtal, Miljöveckan, ansökan om bidrag till en úngdomskonferens.
Borgmästaravtalet innebär en del åtaganden när det gäller t.ex. koldioxidutsläppen.

Efter Miljö- och hälsoutskottet blir det Miljöpartiets ledningsgrupp.