Inlägg den 24 maj 2009

sön
24
maj
2009
söndag, 24 maj, 2009 | Skriven av:

trad-i-kalmar-2009Nu sitter jag på tåget från Kalmar till Malmö. Djurens rätts riksstämma är avslutad i god tid så att jag hann med ett tidigare tåg.
Sista dagen avverkade vi de sista valärendena och så fyra förslag från förbundsstyrelsen.
Ett handlade om medlemsavgifterna. Stämman beslutade efter långa diskussioner att höja medlemsavgifterna enligt förbundsstyrelsens förslag vilket innebär att fullbetalande medlem betalar 240 kr och pensionär/ungom 100 kr och juniormedlem 70 kr. Djurfadder betalar fortfarande 25 kr/månad.
Dessutom bifölls förslaget att stämma fr o m 2011 bara ska hållas vartannat år. På nästa riksstämma ska stadgarna revideras så att detta är möjligt.
Nästa riksstämma kommer att hållas i Karlstad.
Vädret i Kalmar var jättefint förutom när det var grillfest. Då ösregnade precis när vi skulle börja och musikerna hade satt upp sin utrustning i solskenet. Solsken som snabbt övergick till ösregn. Kalmar är en vacker stad. Närheten till vatten gör inte saken sämre.
Jag promenerade från stationen till Brofästet där stämman hölls. Det var en trevlig promenad genom ett gammalt fint koloniområde och genom gamla villaområden. Passerade också många fina trädalléer. Knotiga träd som är naturliga konstverk.

Kategori: djurrätt  | Skriv en kommentar