Inlägg den 23 maj 2009

lör
23
maj
2009
lördag, 23 maj, 2009 | Skriven av:

Djurens Rätts stämma valde om Alexandra Leijonhufvud till ordförande. Valresultatet för övriga ledamöter är ännu inte räknat.
Stämman har nu klarat av Verksamhetsplan 2009-2010. Inga direkta överraskningar uto m möjligen att stämman inte ville göra en miljöfolder. Köttproduktion är mer klimat- och miljöbelastande än “vegetabilieproduktion”.

I morgon är det sista dagen och då ska beslut tas om medlemsavgiften ska höjas eller inte och om riksstämma ska hållas vartannat år i ställer för varje år. Detta kan det nog bli rätt mycket diskussion om.

Efter Djurens Rätts stämma blir det stämma för Forska utan Djurförsök.

lör
23
maj
2009
lördag, 23 maj, 2009 | Skriven av:

Sov gott även om det inte var i min egen säng. Många gånger är hotellsängar alldeles för mjuka men det största problemet är materialet till sängkläderna. De innehåller oftast mer eller mindre konstmaterial. Stämman håller till en bit utanför Kalmar inte långt men ändå bortanför “stadens brus”. Skönt att kunna sova med öppet fönster.
Nu har själva beslutandet startat. Vi har beslutat att återgå till att Djurens Rätt ska kalla sig “Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation”. Problematiken ligger i att djurskydd inte utgår ifrån att djur har rättigheter utan att de skyddas.
Man måste nog ha två bollar i luften.
Utåt så står Djurens Rätt för djurrätt och djurrätt men inåt är det djurrätt.
Stämman beslutade att återremittera förbundsstyrelsens förslag att ändra i idé- och handlingsprogram. Förslaget var att

“Att ändra nuvarande ordalydelse: ”För ett samhälle som inte förtrycker djur” till att lyda” För ett samhälle
som respekterar djurens rättigheter”.”

Det kom upp en del ändringsförslag och till slut så beslutade stämman att återremittera frågan till förbundsstyrelsen. Frågan kommer troligen upp på nästa stämma.
Maten är väldigt god. I dag fick vi “Rotsaksbiff smaksatt med wasabi och persilja samt olivcreme, vetekorn med örter”. Mycket mumsigt!!!

Tidigare delades Guldråttan ut till “Good Store” och “Astrid och Aporna“.

Kategori: djurrätt  | Skriv en kommentar