Inlägg den 13 maj 2009

ons
13
maj
2009
onsdag, 13 maj, 2009 | Skriven av:

Nu ska alliansen spara ännu mera. Man vill föra över ansvaret för fritidsklubbarna till skolan och samtidigt minska anslagen med 25%. Det stora problemet är minskningen av anslagen. Vem som har huvudansvaret spelar mindre roll om förvaltningarna jobbar tillsammans.

Detta är ännu ett slag som slår mot barn och ungdomar. I rådande läge med finanskriser så är det extra viktigt att se till att barn- och ungdomsverksamheten inte minskar. Visst ska man göra allt för att effektivisera verksamheter men att skära med 25% medför stora problem.

Tråkigt att alliansen inte inser hur allvarligt läget är och att man själv har varit med och skapat den lokala krisen. Allt beror inte på den globala krisen utan det beror på politiska beslut fattade av Lunds allians. Högkonjunkturen kunde de inte använda. de sänkte skatten och har sedan de kom till makten skurit ner det mesta.
Nu är det dags för budget 2010. Alliansen fortsätter skära och kompenserar inte för de kostnadsökningar som finns t.ex. löneuppräkningen.

Budgeten ska tas i kommunfullmäktige den 16-17 juni.