Inlägg den 05 maj 2009

tis
5
maj
2009
tisdag, 05 maj, 2009 | Skriven av:

En viktig fråga som behöver uppmärksammas. Ett föredrag öppet för alla!

Fånga djur i fälla en grym jaktmetod som är fullt tillåten i Sverige och som utövas utan någon som helst kontroll. Länsstyrelsen ska utöva tillsyn, men i praktiken görs det inte. När man fångar rovfåglar används en duva som lockbete, och den stackars duvan kan få sitta där i buren många dagar utan mat och vatten. Dessutom får hon uppleva skräcken av den rovfågel som fångats. De fåglar eller andra djur som fångas försöker förstås ta sig ut, och det leder till svåra skador på djuret.

maskros_25cm Detta är inte värdigt vårt land. Fällfångst fyller ingen funktion i viltvården. Vi måste övertyga de styrande att ändra på lagarna, som tillåter fällfångst.

En som länge arbetat för detta är Ambjörn Carlsson. Han har under många år dokumenterat fällor av olika slag ute i naturen och kan berätta och visa bilder om de lidanden som djuren utsätts för. Han är verksam i Skånes Ornitologiska förening, ÖRN 72 och Svenska Rovdjursföreningen.

Miljöpartiet i Simrishamn har bjudit in honom att berätta och visa bilder om fällfångst.
Mötet äger rum måndagen den 11 maj kl. 19 och platsen är Rådhuset i Simrishamn.
Vi bjuder på fika.

Rådhuset ligger vid Stortorget, och från järnvägsstationen går man Järnvägsgatan dit. Det tar inte många minuter.

Ring gärna till mig och berätta att ni kommer. Tel. 0414 60125 eller 0709 149 760

Varmt välkomna!
Siv Bildtsén

tis
5
maj
2009
tisdag, 05 maj, 2009 | Skriven av:

Nu känns det som om värmen har försvunnit. Det har regnat fint nu ett tag så jorden har blivit lagom fuktig. Regnet har kylt ner luften ordentligt. det är fortfarande varmt i solen men när solstrålarna försvinner så blir det svalt.
Trots kylan växer det bra. Vinstocken som tidigt på våren ser död och uttorkat ut skjuter ut nya blad. Förra året blev det rekordskörd man kan hoppas på ännu ett rekordår.
Skönt att det är ljust tidigt på morgonen och länge på kvällen. Trots sena hemkomster hinns det med att njuta av trädgården.
vinranka_5maj2009

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar