Inlägg den 25 april 2009

lör
25
apr
2009
lördag, 25 april, 2009 | Skriven av:

wwwfiberfinseI dag blev det lite shopping. Började på Fiber Fin vid Drottningtorget i Malmö. Trevlig affär med bara ekokläder. Tyvärr är det inte allt som passar men finns en del. Jag ville ha ett par byxor men det fanns inga som passade. I dag blev det en skjorta och en keps. Det känns bra att köpa ekokläder där tillverkningen dessutom görs på ett bra sätt. Inga barnarbeten och bättre löner. Dock är det låga löner jämfört med svenska mått men ett steg i rätt riktning. Har du inte varit i affären ta dig dit och kolla in utbudet.
Efter detta provsmakade vi färska alger på Morot & Annat. Även detta en affär med bara ekologiska livsmedel. Det är en fröjd att gå i affären och plocka till sig varorna. I dag hade de provsmakning av färska alger. Algerna är odlade i bassänger med renat saltvatten. Lite osäkert om hur mycket jod de innehåller. Vi ska få besked om detta via e-post.
Det blev inga alger idag men det blev frystorkad ananas och mango. Inga tillsatser och endast naturligt socker från frukterna. Dessutom blev det mandlar med choklad överdrag. Lite gott får man unna sig. Inte så onyttigt heller.
Vädret var varmt och skönt och efter lite shopping och promenad i solen blev det lunch vid Kaptensbrokiosken. Här kan man äta korv med mos som är vegansk, vegansk ostburgare och en annan burgare som de kallar Lemon Marsala. Allt veganskt.
Ibland är det bra att äta något snabbt och billigt men som ändå är veganskt och ekologiskt.
Man kan ju inte alltid äta falafel.