Inlägg den 21 april 2009

tis
21
apr
2009
tisdag, 21 april, 2009 | Skriven av:

På lördag den 25 april mellan klockan 11-17 firas “Jordens Dag” på S:t Hansgården. Sankt Hansgården och Lunds kommun i samarbete med Hållbart universitet och studenter i Humanekologi och från internationellt programmet LUMES, samt lokala miljö och kulturverksamheter är arrangörer.

I år kommer vi att ha ”Solidaritet över alla gränser” som tema. Det omfattar både miljö, kultur och social hållbarhet. På plats finns fantastiska musiker, miljö- och kulturföreningar bl.a. kinesiska studenternas thai chi-grupp, försäljning och provsmakning av ekologiska samt rättvisemärkta produkter.

Kom och inspireras i en fantastiskt grön och skön omgivning bland djur, arkitektur och växter! Lär dig mer om vad du kan göra för miljön och vad som faktiskt redan görs av stora som små ute i världen. Baka bröd över öppen eld och smaka grillat, hembakt och kaffe i cafét. Det blir också lekar, tävlingar och annat kul för alla åldrar. Vad sägs om att prova hantverk med ull och äggoljetempera, lära sig tälja sälgpipor samt lite eldslukning till efterrätt?

jordens-dag-2009_660

tis
21
apr
2009
tisdag, 21 april, 2009 | Skriven av:

Den 9 maj, klockan 10-18, kommer Vegomässan till Malmö och i år har vi skaffat oss en riktigt stor lokal så att alla besökare ska få plats. vegomassan09malmo_banner_300x300 Mässan äger rum på Amiralen med arrangemang i Folkets Park alldeles utanför.

Kom och möt en helt ny värld av smakupplevelser och testa allt det där som folk kallar vego. En stor mängd utställare av allt från skinnfria skor och ekokläder till djurvänlig kosmetika och köttersättningar finns på plats för att visa upp en fräsch, hälsosam och hänsynsfull livsstil.

I caféet säljs lyxiga veganbakelser och i foodcourten i Folkets Park kan du smaka en vegansk chorizo, en köttig vegoburgare eller varför inte svalka dig med en krämig veganglass. Det blir även provsmakning från en uppsjö av företag, föredrag samt uppträdanden.

Kategori: vegan  | Skriv en kommentar