Inlägg den 19 april 2009

sön
19
apr
2009
söndag, 19 april, 2009 | Skriven av:

Nu så är denna helgen nästan slut. I alla fall är mötena det och nu är det bara tågresan kvar. Dagen började med arbetsgivarkurs. Det finns mycket som ska göras av en vald styrelse och att vara arbetsgivare är en uppgift som ibland kommer i skymundan.
Det finns mycket att tänka på. Det finns lagstiftning som man måste förhålla sig till men det viktigaste är att se till att den man är arbetsgivare för får de bästa förutsättningarna att göra sitt jobb. Tyvärr blev det en liten krock med Vegetariska föreningens årsmöte. Så jag gjorde ett försöka att hinna med båda. Det gick ganska så bra men givetvis är det inte helt perfekt att springa mellan möten. Men gör man inte det så ofta så är det OK.
Det var soligt och skönt väder i Stockholm dock något kallare än i Skåne. Jag såg tussilago på väg till stationen. De fanns inte i vägrenen utan i en plantering men ändå. Stockholm ligger lite efter Skåne när det gäller “våren”.
EN fördel med att vara med på Vegetariska föreningens riksmöte var att då blev det lunch på Hermans, en vegetarisk restaurang med mycket god mat. Dessutom ligger den fint så att man har en underbar utsikt över Stockholm.
Nu när jag kommer tillbaka till Skåne har väl backsipporna blommat över så det ser nog annorlunda ut i rabatterna. Spännande och se om något av det sådda har kommit upp.
Kommande vecka blir full av aktiviteter. På måndag blir det ett förberedelsemöte inför torsdagens kommunfullmäktige. Dessutom blir det ett planeringsmöte inför Europaparlamentsvalet. På tisdagen blir demokratiberedning. På onsdag blir det Tingrätten och styrgruppsmöte för att ta fram en kulturpolitisk handlingsplan och på kvällen blir det styrelsemöte med Mp Skåne.
På torsdag är det som sagt kommunfullmäktige som bl a kommer att behandla två interpellationer (öppen källkod & Ungforum) som jag lämnat in och så en motion som Miljöpartiet har skrivit om mäns våld mot kvinnor.
Fredagen finns det risk att jag ägnar åt Klimatkommunerna vilket i så fall innebär en ny Stockholmsresa, tur och retur.
Lördagen blir 100% koloni och på söndagen är det vårstädning och vårstämma i vår bostadsrättsförening.
backsippa-april-2009

sön
19
apr
2009
söndag, 19 april, 2009 | Skriven av:

Enligt den senaste SIFO mätningen går Miljöpartiet framåt och är fortfarande 3:e största parti. Det är fantastiskt kul men samtidigt är det lite jobbigt att s och v inte går framåt. Visserligen nhar mp. s och v majoritet med 1.2 %-enheter vilket inte är mycket. Socialdemokraterna är fortfarande största parti men minskar med 2.9 %-enheter. Kristdemokraterna har kravlat sig tillbaka i riksdagen och har nu 4.1 %. Man kan spekulera i hur det har blivit så här.
AMF-affären spelar säkert in vilket förklarar (s) tapp. Att miljöpartiet ökar tror jag beror på att det nu kommit ut att miljöpartiet inte bara bryr sig om “miljön”. VIsserligen är “miljön” en mycket viktig fråga för allt fler väljare. Klimat och jobb hör ihop. Ställer vi om samhället i grön riktning skapar det nya jobb. Ska man lösa den ekonomiska krisen gäller det att jobba långsiktigt. Det gäller att ändra synen på jobb. Det gäller att använda sig av den potential det finns hos alla människor. Därför gäller det också att ta tag i småföretagarsitauationen. En del vill inte bara vara anställd. Sedan alliansen har tillträttt har det blivit dyrare och krångligare för småföretagare. En annan viktig fråga är att ge mer tid åt småföräldrar så att de kan vara mer med sina barn. Detta ger givetvis positiva effekter att barn mår bättre och kan därför växa och bli vuxna i harmoni.
Dessutom ger det intressanta perspektiv nu när IPRED ifrågasätts allt mer. Piratpartiet säger sig växa. En röst på Piratpartiet är bra men det är ännu bättre med en röst på Miljöpartiet eftersom Miljöpartiet har en politik som är heltäckande. Piratpartiet har en fråga! Det vore synd att kasta bort det engagemang som framförallt ungdomar visar på en enda fråga. Integritetsfrågan är mer än bara IPRED.
Det är inte bara att avskaffa IPRED man måste också ha en kulturpolitik som gör att kulturutövare kan leva på sitt skapande.

sifo-april

Diagram från SvD!