Inlägg den 18 april 2009

lör
18
apr
2009
lördag, 18 april, 2009 | Skriven av:

maria-w-18-april-stockholmEfter dagens regionordförandeträff avslutade vi dagen med att lyssna till Magnus Johansson, partistyrelsens sammankallande, som berättade om hur miljöpartite och vår politik uppfattas av väljarna. Vi har stort förtroende i miljöfrågor men även i andra frågor. Dock saknar vi stort förtroende i jämställdhetsfrågor vilket jag tycker är mycket konstigt.
En sak är givetvis att säga vad som är viktigt och vilket parti man tycker står för detta. En annan sak är att rösta. Vi har nu en mycket intressant situation. Miljöpartyiet ökar och i morgon kommer det en SIFO som visar att vi ökar igen men att (s) & (v) backar lite. Hur mycket vet jag inte. Vi får vänta till i morgon och se.
Efter Magnus pratade Maria om hur läget är just nu. Intresset för Miljöpartiet är extra stort nu. Våra språkrör är populärare än nånsin. Vilket är mycket glädjande och ger möjligheter i kommande val. Valet till Europaparlamentet den 7 juni och så valet 2010.
Inspirerande att lyssna man blir lite extra taggad.

Efter detta så gick jag ut för att äta lite. Ville inte gå på restaurang utan hitta något enkelt och billigt. Fantastiskt nog hittade jag ett ställe som hade FALAFEL. Jag kunde inte motstå att testa. Tyvärr var det ingen höjdare, falaflarna var torra och smaklösa. Så Stockholm har mycket att lära av Malmö, falaflens Mecka.
Hade det inte varit för en mycket god pizzasallad (vitkålssallad) så hade jag inte blivit så mätt. Pizzasalladen dolde dessutom de smaklösa falaflarna.

lör
18
apr
2009
lördag, 18 april, 2009 | Skriven av:

stockholm_feb_20091 Resan med nattåget gick bra. Lite skakigt men det ändå en rätt bra sömn. Tyvärr väcker man redan 6.15, hade varit skönt att kunna ligga en stund till. Det är rätt bekvämt att åka nattåg men ska ju ändå sova så och var man gör det en natt spelar mindre roll.
Nu har jag några timmar kvar innan mötet börjar. Solen skiner men temperaturen är lite lägre här än i Skåne.
Det är skönt att promenera i Stockholm tidigt på morgonen eftersom trafiken är mindre och knappast någon trängsel alls.
I dag ska jag vara med på en träff med miljöpartiets alla regionordföranden. Vi kommer att träffa språkrören och vår partisekreterare men framför allt kommer vi att träffa andra regionordföranden från andra regioner.
Spännande att träffa andra och lyssna på deras erfarenheter.
Fokus denna gången ligger på ordföranderollen och kommande val.

Kategori: internt  | Skriv en kommentar