Inlägg den 17 april 2009

fre
17
apr
2009
fredag, 17 april, 2009 | Skriven av:

ledlampa1 I dag hade vi en klimatkampanj. Vi stod vid Lund C och ställde tre frågor och de som hade tid att svara och som svarade rätt fick en LED-lampa.
Det blev många intressanta diskussioner. Många hade klart för sig hur man kan spara energi. Eftersom vi stod vid Lund C var det många som skulle åka kollektivt.
Det fanns även en del som inte brydde sig så mycket men de var få.
Kunskapen är ganska stor vad man kan göra det är bara att ta de första stegen.
Att energikostnaden styr märktes tydligt. Många förklarade att när de upptäckte hur stor energikostnad de hade ställde de om till ett mindre energikrävande boende. Då blev det också bieffekter som att man minskade sin övriga konsumtion.
På kvällen blev det “gubbfest”, en kompis fyllde 50 år. Vi “klädde ut oss till gubbar och gummor”. Det blev en kul tillställning.
Framför allt blev det god vegetarisk mat.
Nu är det tåg mot Stockholm som gäller.

fre
17
apr
2009
fredag, 17 april, 2009 | Skriven av:

Ännu en solig morgon men kall sådan. Denna morgon möttes vi av att aprikosträdet blommade. Det var till och med humlor som pollinerade blommorna trots det kalla vädret. Solen sken och det var varmt när man höll sig i lä.
Snyggt att aprikosen blommar men varför blommor det så tidigt? Det brukar vara problem med att det saknas pollinerare. Har försökt själv med en pensel men det är inte så enkelt att agera humla.

Skönt med sol och blå himmel så det är verkligen ljuvligt trots att det bara är 2 grader på natten. Så än är det långt till sommar men det är ju å andra sidan bara den 17 april idag.

aprikosblommor-17-april-2009

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar