Inlägg den 14 april 2009

tis
14
apr
2009
tisdag, 14 april, 2009 | Skriven av:

magnolior-april-2009 Vid sidan av Lunds C finns en magnoliabuske. Det är ett säkert vårtecken. I dag har det verkligen varit varmt och skönt minst 18 grader.
Trisst att man suttit inne nästan hela dagen. Men det blir väl fler dagar med solsken.

Lyssnade och strötittade på SVT24 om hur fisken i Östersjön mår. Det är inte bara en fråga om hur mycket torsk som fiskas. Hela havet är ett ekosystem i sig där de olika fiskbestånden påverkar varandra. De forskare jag hörde var alla oroliga att vi fiskade för mycket för att kunna ha ett långsiktigt hållbart fiske. SVT24 har många intressanta program. Det mesta sänds på dagtid men en del sänds även på kvällstid och ibland även nattetid.

Kategori: klimat, miljö  | Skriv en kommentar
tis
14
apr
2009
tisdag, 14 april, 2009 | Skriven av:

ledlampaNu är det arbetsvecka igen. På fredag ska Mp Skåne ha en klimatkampanj där syftet är att synliggöra klimatproblematiken än mer och att alla kan göra något för att förbättra situationen. Vi kommer att ha ett enkelt frågeformulär och lite material att dela ut. Dessutom kommer vi att dela ut LED-lampor. LED-lampor är väldigt energisnåla. De vi delar ut drar 0.75W och ska vara i 25 000 timmar. Lampan passar i vanlig armatur med E14-sockel (tunnare sockel). Dessa innehåller ingen kvicksilver.

På kvällen kan man sedan om man befinner sig i Lund gå och lyssna på ett föredrag om Capitalism 3.0. Vi får besök från Mp Linköping, Annika Lillemets. Hon pratar utifrån Peter Barnes tankar.

Denna vecka blir det också en hel del möten. Kultur- och Fritidsnämndsmöte, interna möten om EU-valet och valet 2010.
Så det blir en aktiv vecka.

Nu ska jag äta lunch tillsammans med min sambo, god hemmalagad sådan och dessutom vegansk.