Inlägg den 12 april 2009

sön
12
apr
2009
söndag, 12 april, 2009 | Skriven av:

pasklilja_12-april-2009 I dag var det en underbar dag. Solen sken hela dagen. Det blev en bra kolonidag. Började tidigt att gå till tvättstugan för att senare hänga tvätt ute. Tvättmedel utan parfym och att torka den av sol och vind ger den bästa känslan. I dag tvättade vi med s.k. “tvättnötter”. Det är skalen till någon slags nöt, tyvärr inte från Sverige, men garanterat utan tillsatser. Det blir faktiskt rent av detta. Skulle vara intressant att veta vad tvättnötterna innehåller.
Det blev mycket gjort i trädgården idag. Vi klippte alla våra rosor. Våra rosor är gamla och har vedartade baser. På en del ser man att det kommer nya skott men en del ser det lite mörkare ut för. Vi får se om vår klippning ger nya skott. Sedan blev det plantering av gul lök och så satte jag rödbetor, sallad, koriander och körvel. Det känns extra skönt när man sår och sätter plantor.
Nu är det bara att vänta.
Tänkte så morötter tillsammans med den gula löken men det får bli i morgon. Man kan ju inte hinna med allt.
Till lunch blev det nässelsoppa och nässlorna plockades färska från trädgården. I morgon blir det troligen sallad på kirskål. Ett gott ogräs. OK om det bara växer på rätt ställe.
Eftermiddagsfika blev te med äppelkaka. Äppelkakan gjord på våra egna äpplen. De håller sig fint ännu.
Snart så spricker aprikosträdens blommor ut och då får vi hoppas att det finns polinerare.
Nu kommer det allt fler blommor. Hyacinterna blommar för fullt, tulpanerna slår snart ut och gullvivorna bildar snart blomsterstänglar. Det blir allt grönare och grönare vilket är ett gott tecken.
hyacinter-12-april-2009
tulpaner-12-april-2009
gullvivebladrosetter-12-april-2009

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar