Inlägg den 05 april 2009

sön
5
apr
2009
söndag, 05 april, 2009 | Skriven av:

Efter Stockholmsresan var det skönt att bara vara på kolonin. Vi storstädade efter vintervilan. Det är en skön känsla att ta ut allt, vädra och sopa och tvätta av allt vinterdamm. Vi hann även med att sätta om alla pelagonierna som stått hela vintern utan vatten och redan nu börjat skicka ut nya skott.
Solen sken hela dagen så nu är det bara en tidsfråga innan aprikosträdet blommar. Det har kommit några humlor så det bådar gott för pollineringen av aprikosblommorna. Utan pollinering inga aprikoser.

aprikosen_5-april-2009

Den första fjärilen tittade fram, det var en påfågelsöga. Flera blommor har nu kommit fram. De första påskliljorna har slagit ut och hyacinterna är på väg att slå ut. Luktviolerna doftar och den kaukasiska förgätmigejen har slagit ut. Snart får vi vatten i kranarna så att vi slipper hämta vatten så det är rena lyxen. Annars är det något som alla borde uppleva att inte ha rinnande vatten. Då lär man sig snabbt hur mycket vatten man använder, dvs hur många hinkar man måste hämta. Det är väldigt lärorikt. pafagelsoga-6-mars-2009

Kategori: klimat, miljö  | Skriv en kommentar