Inlägg den 09 mars 2009

mån
9
mar
2009
måndag, 09 mars, 2009 | Skriven av:

SDS skriver : “Allén fick 44 800 för namnförslag”

Språkprofessorn Sture Allén behövde 32 timmar på sig för att komma fram till att Gamla Ullevi även framöver ska heta Gamla Ullevi, som nybyggd fotbollsarena.
För det debiterade han Göteborgs kommun totalt 44 800 kronor, det vill säga 1 400 kronor i timmen.

I faktaunderlaget Allén lämnat till kommunen framgår att han gått igenom ett hundratal namnförslag, att han bildat en stödgrupp och haft ett sammanträde. Innan han fastnade för Gamla Ullevi, uppger TV 4 Nyheterna Göteborg.

Det var ju ett fantastiskt lönsamt uppdrag. Att efter 32 timmar komma fram till att det gamla namnet var OK!
Det blev en bra timlön.

Skulle vara intressant och se hur arbetet redovisades. Vad var det som gjorde att man kom till denna fantastiska slutsats att behöla “Gamla Ullevi”?

Kanske man ska erbjuda sina tjänster till Göteborgs kommun. De kanske behöver ett nytt namn på Scandinavium?
Gott om pengar verkar kommunen ha:

Sture Allén tycker att arvodet är skäligt men vill inte närmare kommentera det.
– Vi hade fastnat rätt mycket i det själva så jag tycker att det var en bra lösning. Nu har vi ett namn och nu är det punkt för den historien, säger Anneli Hulthén (S), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, till nyhetsprogrammet.

Hon tycker att arvodet är ”helt okej”.

Träffar: 9

mån
9
mar
2009
måndag, 09 mars, 2009 | Skriven av:

IDG skriver : “Kommuner rasar mot Microsoftlåsning”

Nio västsvenska kommuner har siktet inställt på Openoffice, men många verksamhetssystem är inte anpassade för den plattformen. Det vill kommunerna nu se ändring på.

Många kommuner överväger att byta Microsofts Office mot Openoffice. Ett hinder på vägen är de många andra produkter som används och behöver anpassas för en mer öppen plattform. Därför har en projektgrupp från nio kommuner gått ut med en skrivelse till en rad leverantörer där de vädjar om anpassningar av produkterna.

– Vi upplever ett ganska svalt intresse från deras sida för att öppna sina system. Många system är i dag hårdkodade för Microsofts Officepaket. När vi talar med supporten hos it-leverantörerna förstår vi att det inte pågår något arbete varken för att stöda ett öppet dokumentformat eller för att kunna öppna utdata i andra program än Microsofts, säger Göran Westerlund, it-chef på Alingsås kommun.

Det är på tiden att något görs för att motverka Microsofts näst intill monopolliknande ställning.
Det offentliga borde verkligen värna om öppna lösningar för att gynna konkurrens. I detta fall är det verkligen behövligt med konkurrens.

Om det offentliga satsar på “öppna lösningar” kommer kommunerna att kunna sänka sina kostnader och detta kommer även att påverka oss vanliga konsumenter.

Mångfald är bra även inom detta område.

Läs mer om “Öppen källkod”

Träffar: 8

Kategori: ekonomi, IT, teknik  | Skriv en kommentar