Inlägg den 06 februari 2009

fre
6
feb
2009
fredag, 06 februari, 2009 | Skriven av:

SDS skriver : “Poliser tas ur tjänst”

Kravallpolis kallade ungdomar för ”blattajävlar” under oroligheterna i stasdelen Rosengård i i Malmö december. Tre poliser har identifierats och förflyttas nu med omedelbar verkan.

Jag blir fruktansvärt upprörd när jag läser om detta. Tyvärr är det nog inget som bara finns inom poliskåren. För att polisen ska kunna göra ett bra arbete krävs det att allmänheten har tillit och litar på polisen. Det som är lite läskigt är att det finns jargonger som det inte reageras på.
Borde inte någon annan polis ha reagerat på vad som sades på filmen?
SDS skriver : “Polischefen kände till filmens innehåll”

Han lät överraskad. Men polismästare Ulf Sempert fick för flera veckor sedan information om videon med polisens uttalande, kan Sydsvenskan avslöja. Utan att agera. I dag polisanmäler han sig själv.

Varför gör polismästaren inget direkt när han ser filmen första gången?
Det skadar hans anseende nu när han tar fullständigt avstånd för vad som sägs på filmen. Varför ska vi tro på honom nu?

Det finns något som kallas kåranda. Det är inget konstigt att man ställer upp för varandra. Detta behövs kanske numera i ännu högre grad men kårandan ska aldrig stå över lagen.

Att vara polis är ett svårt jobb. Att alltid hålla sig lugn och ta emot skit är inte så lätt. Man måste tyvärr acceptera att det ibland blir fel, poliser är bara vanliga människor. Men en polis får aldrig vara provocerande och skapa konfliktsituationer.

Som sagt denna problematik finns i hela vårt samhälle. För några dagar sedan var det diskussioner om rasim på sjukhus. Det behövs mer dialog och att alla säger ifrån när vi upptäcker felaktigheter. Då måste det också finnas skydd för de som vågar gå emot. Alla kan göra misstag så man måste kunna förlåta och gå vidare. Vid upprepade misstag av samma person blir det givetvis svårare men dialogen måste fortsätta.

Jag tror ingen födds ond men omständigheter och i vissa fall gener kan göra att det blir fel. Det måste vi ha beredskap för och jobba för att minska utanförskapet och skapa ett samhälle för alla.

Träffar: 7

fre
6
feb
2009
fredag, 06 februari, 2009 | Skriven av:

banner-bygg-om-sverige Idag går en tredjedel av all energi i Sverige till bostäder, för att värma upp våra hem och förse oss med vatten och el. Faktum är att vi bor på samma resurskrävande och ineffektiva sätt som för trettio år sedan. Bostadssektorn måste bli klimatmässigt hållbar.
Med en annan politik skulle energianvändningen i bostadssektorn kunna halveras.

Runt om i landet finns nybyggda hus och bostadsområden där energianvändningen mer än halverats med hjälp av bättre material, tjockare väggar och smartare ventilation.

Miljöpartiet vill att det som idag är miljövänliga försök blir till en grön standard. Vi vill bygga om Sverige. Det så kallade miljonprogramsbeståndet som byggdes under perioden 1960-1975 står inför stora renoveringsbehov. Här finns ett gyllene tillfälle att i samband med renoveringarna genomföra klimatsmarta energieffektiviseringar, skapa trivsammare områden och nya gröna byggjobb.

Men det krävs politiska beslut och handlingskraft. Hyresgäster, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och byggbolag kan alla på olika sätt arbeta för en minskad energianvändning inom bostadssektorn.

Träffar: 12