Inlägg den 22 augusti 2008

fre
22
aug
2008
fredag, 22 augusti, 2008 | Skriven av:

Ny Teknik skriver : “Nej, FRA-lagen rivs inte upp”

“Regeringen tänker inte riva upp den av riksdagen beslutade FRA-lagen. Försvarsminister Sten Tolgfors (m) talade i dag, torsdag, i klartext när han i riksdagen gav besked om regeringens syn på nya signalspaningslagen.

De senaste dagarna har det spekulerats vilt i frågan om alliansregeringen avser att riva upp signalspaningslagen, som riksdagen beslutade om den 18 juni, efter alla protester.”

Trots att samtliga ungdomsförbund är emot FRA-lagen och många protester bland allianspolitiker som inte sitter i riksdagen så ger sig inte försvarsministern. Nu har de gått än mer prestge i hela frågan och det är väldigt trisst.

Det märkliga är att det inte förs fram så många argument varför FRA-lagen inte ska skrotas.

De s.k. motståndarna inom alliansen försöker dock rädda sitt skin inför väljarna. Centers frontfigur i detta sammanhang föreslår att “inga svenskar ska avlyssnas”.

Hur detta ska gå till är inte helt klart.
Hur vet man vilken nationalitet det finns bakom t.ex. en hotmailadress?

Nej det verkar bara vara dimridåer som läggs ut av de s.k. motståndarna.
Risken verkar mycket stor att alliansen bibehåller FRA-lagen dock med viss meningslös kosmetik.

fre
22
aug
2008
fredag, 22 augusti, 2008 | Skriven av:

Sommaren håller i sig. Frågan är om det kommer att bli mer värme. Denna veckan har varit lovande men …
Fikonträdet har många fina små fikon. Hittills i år vi kunnat skörda 2 st. Det finns många fler liksom det fanns förra året. Då stannade de bara upp i tillväxten och sedan trillade de av. Det var kylan och regnet som knäckte frukterna.
Samma problem var det med björbären. Det fanns massor med bär men de hann inte mogna. I år har det varit bättre men det faran är inte över ännu. Bären är fantastiskt goda och söta. Man får dock passa sig för taggarna. Vi har även taggfria björnbär men de är inte lika goda.
Dessutom börjar plommonen mogna. Försöket med att minska ner angreppen från plommonvecklaren verkar inte ha fungerat så bra. Projektet är inte utvärderat ännu men det ser mörkt ut.
Tanken var annars att sätta upp feromonstänger som skulle förvilla hanarna så att de inte kunde befrukta honorna och då skulle det inte bli så många maskar i plommonen.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar