Inlägg den 16 maj 2008

fre
16
maj
2008
fredag, 16 maj, 2008 | Skriven av:

Sniglarna är på hugget. De lurar i gräset på dagen och i små hålor. Sedan kryper de fram sent på kvällen när det börjar bli fuktigt i marken. De är även aktiva under natten så om man kommer upp i tid så hittar man dem smaskande på diverse grönt. De älskar späda dahliablad som försiktigt sticker upp ur jorden. Ficklampa och en vass sekatör är bra att ha för att bekämpa dessa små älsklingar.
Nematoderna som nu blivit godkända i Sverige verkar bäst på små sniglar och måste spridas precis där mördarsniglarna finns. Detta på grund av att nematoderna inte själva är så bra på att förflytta sig.
Kvällens jakt är avslutad så nu är det fritt fram.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
fre
16
maj
2008
fredag, 16 maj, 2008 | Skriven av:

I dag var jag på möte för att planera medborgarstämmor. Under förra mandatperioden genomfördes försök med medborgarstämmor. Kommunfullmäktige tog utifrån detta försök beslut om att permanenta försöket med början 1 januari 2007. Alliansen har inte “haft tid” med detta men har nu äntligen kallat till ett första möte.
I dag fick vi en genomgång av erfarenheterna och så diskuterade vi lite inför framtiden. Förra gången var det 8 st medborgarstämmor, Veberöd, Genarp, Dalby, Södra Sandby, Klostergården, Väster, Norr Fäladen och Stångby. Det blir troligen samma indelning men att vi lägger till Linero/Östra Torn.
Medelåldern på de som deltog var hög. 80% var över 50 år.
Frågan är varför det var så?

Vad kan man göra för att få med även lite yngre?
Det var 3% som var 18-29 år.

Kategori: demokrati  | Skriv en kommentar