Inlägg den 04 maj 2008

sön
4
maj
2008
söndag, 04 maj, 2008 | Skriven av:

Under det senaste Ungdomstinget var det en debatt mellan partier från kommunfullmäktige med anledning av att alliansen röstade nej till att anta ett ungdomspolitiskt program.

Var var SDS då?

Hade varit trevligt om SDS hade skrivit om detta. Då hade de kanske kunnat skriva om de kommentarer som de politker som deltog i debatten. SOm vanligt verkar SDS tro att det bara finns två politiker, de båda kommunalråden från (m) och (s).

Alltid något att SDS nu skriver om frågan. När den debatterades i KF så skrevs det inte så mycket heller.
Bättre sent än aldrig.

I alla fall är det trist att alliansen inte prioriterar ungdomsfrågor.

sön
4
maj
2008
söndag, 04 maj, 2008 | Skriven av:

Sitter på tåget mot Lund. Hade bokat en biljett med marginal från det att Djurens rätts stämma skulle sluta. Upptäckte att om man är PRIO-medlem och med silver status så ska man kunna byta avgång. Jag försökte göra det men tågvärdarna verkade inte känna till detta. I alla fall kunde jag inte byta eftersom det tidigare tåget var fullt. Så det var bara att sätta sig i solskenet och vänta en timma. Passerade precis Linköping. Solen värmer skönt genom tågfönstret.
Känns skönt att ta igen sig lite efter 3 dagars presidiearbete. Mycket bekvämt att ha internetuppkoppling. Lyssnar på “På Minuten”.

Veckan som kommer kommer att händelserik. På måndag är det internt möte inför kommunstyrelsen den 8 maj. På tisdag är det ledningsgruppsmöte för Mp Lunds ledningsgrupp. På onsdag är det Mp Skånes styrelse och på torsdag är det kommunstyrelse. På lördag är det “World Fairtrade Day“.

sön
4
maj
2008
söndag, 04 maj, 2008 | Skriven av:

Nu är Djurens rätts stämma avslutad. Alexandra Leijonhufvud blev omvald som ordförande. Alla punkter på dagordningen hanns med. Guldråttan delades ut till Katarina Lingehag-Ekholm.

“För sitt arbete mot mulesing och export av levande djur, samt för att ha tipsat och försett Kalla Fakta med information om de vedervärdiga övergrepp fåren i Australien utsätts för i ullindustrins namn. Hon har varit en starkt bidragande orsak till att flera klädkedjor slutat köpa in merinoull från Australien.”

Sedan 1987 har Djurens rätt har delat ut Guldråttan ut under de årliga riksstämmorna. Det är en utmärkelse till någon eller några som gjort en exceptionell insats för djuren.
Nästa riksstämma blir i Kalmar.

Kategori: djurrätt  | Skriv en kommentar