Inlägg den 02 maj 2008

fre
2
maj
2008
fredag, 02 maj, 2008 | Skriven av:

SDS skriver: Vårkänslorna svallade i Stadsparken i Lund när 15 000 personer firade vårens ankomst.

“Rekordmånga studenter och andra Lundabor firade under onsdagen valborg i Stadsparken. Men firandet gick ovanligt lugnt och städat till.
Ölindränkta picknickfiltar, tomflaskor, engångsgrillar och solglasögon. Så kom den siste april till Lund igen. Och årets firande slog alla rekord. 15 000 personer uppskattas ha firat vårens ankomst i solen i Stadsparken.”

Tyvärr gick det sämre på kvällen.
Så helt kört är det ju inte.
Vad är skillnaden mellan det som hände på dagen och det som hände på kvällen?
Alkoholnivå?
Blandad publik?
Solens strålar?

fre
2
maj
2008
fredag, 02 maj, 2008 | Skriven av:

Nu har halva dagen gått på Djurens rätts riksstämma. Har precis minglat färdigt. Kul att se nya och gamla ansikten. Dessutom är det trevligt att det är en stor åldersspridning. Alltså inte bara unga veganer.
Underbart att omgärdas med människor brinner för samma sak och som inte är kopplat till egen vinning.
Ska gå på ett seminarium om tidningar och med ett speciellt fokus på Djurens rätts egen medlemstidning. Frågan om medlemstidningen och hur förbundsstyrelsen har hanterat frågan kommer att vara en fråga som kommer att debatteras i morgon. Ska medlemstidningen vara fri och självständig i förhållande till organisationen?
Detta är väl grundfrågan som jag inte tror kommer att lösas i morgon. Eftersom det kommer att vara för mycket fokus på konflikten på bekostnad av verksamheten.
Det är jobbigt med konflikter men förhoppningsvis kan organisationen lära sig av det som hänt.

Kategori: djurrätt  | Skriv en kommentar
fre
2
maj
2008
fredag, 02 maj, 2008 | Skriven av:

Dagen började bra. Vaknade tidigt innan gulsångaren sjöng sin sång via mobiltelefonen. Sov en stund till gick upp och gjorde mig i ordning för avresa. Åt frukost och fixade mackor och frukt till resan. Gick en runda i trädgården och pussade sambon adjö. Cyklade lugnt till stationen. Dvs Malmö station men biljetten jag hade var från Lund C. Dvs med avgång 14 minuter tidigare från Malmö än från Lund. Jag var i så god tid att jag såg tåget gå.
Första gången i mitt liv jag missat ett tåg på det här visset. Lite trist eftersom jag ska på Djurens rätts stämma i Norrköping. Nu hinner jag dit i tid ändå men jag grämmer mig så. Hur kunde jag vara så dum !!!!!
Förhoppningsvis så kan jag släppa det snart.
Fick alltså köpa en ny biljett och det var fortfarande billigare att åka 1:a klass. Tack SJ!

Nu sitter jag bekvämt och kan göra de sista förberedelserna inför stämman. Bra arbetsplats med internet. Dessutom kan man få en pratstund med andra personer som ska på andra stämmor som RFSL:s kongress i Stockholm.
Intressant att lyssna.
Tåg är ett bra färdmedel.

fre
2
maj
2008
fredag, 02 maj, 2008 | Skriven av:

SDS skriver: “Rekord i sopor och folk i Stadsparken”

“Valborg inte värre än vanligt. Misshandelsfallen och bråken var många under valborgsnatten. Som vanligt. Polisen har haft en hel del att göra, men är inte förvånade.
– Det är som det brukar vara. Mycket fylla och bråk, men inte värre än vanligt. Eller lika dåligt som vanligt, kanske man ska säga, säger Calle Persson på Skånepolisens ledningscentral.”

Inte värre än vanligt!
Trisst att det ska bli så mycket bråk och problem för att man ska fira och ha kul.
Det måste vara något som saknas.
Att det blir så här beror på att alltför många dricker för mycket. Varför dricker man så mycket att man blir en annan person. De allra flesta som beter sig dumt skulle aldrig göra det i nyktert tillstånd.
Man sätter sig inte på ett järnvägsspår och somnar!
Skulle vara intressant att göra en undersökning som studerade varför man dricker så mycket och samtidigt kolla vilka som har mest kul. De mindre berusade eller de mer berusade.

I Lunds Stadspark samlades 17 000 den 30 april.

“Fylla, bråk och tonvis med skräp. Så sammanfattar Lundapolisen och park- och naturkontoret årets valborgsfirande i Lund. – Vi måste diskutera om vi ska använda vår fina park till sådan här rockfestivalsliknande verksamhet, säger parkintendent Lars Brobeck.”

Det blev rekordmycket sopor kvar i Stadparken. Inför 30 april jobbar ett hundratal personer i två dagar på att skydda växligheten. Skyddet fungerade förutom en del lökväxter och ett fåtal utplanteringsväxter trampades sönder.
Det är ju helt galet. Har man inget ansvar längre för andras egendom. I detta fallet är det Lundabornas egendom. Vi har problem med att sköta våra grönområden pga små resurser och så tvingas kommunen avsätta ett hundratal personer som under två dagar skyddar Stadsparken för att vissa ska fira 30 april.

Jag tycker inte Stadsparken verkar vara den optimala platsen för 30 april firandet. Snarare torde parkeringsplatsen vid Nova Lund vara mer lämpad. Ingen växtlighet behöver skyddas, närhet till Lunds Renhållningsverk …

Hur kan det bli så här?
Vem bär ansvaret för det här?
Givetvis är det de som förstör, misshandlar m.m. som bär ansvaret för problemen. Någon måste ta tag i detta.
Finns det några föräldrar?
Attityder i samhället där vi inte sätter gränser. Ett samhälle som inte ser alla individer och som gör att man tydligen måste fly via droger för att ha kul.
Vuxnas attityder till droger och brist på vuxna föredömmen.

Är det inte dags att sätta gränser för firandets konsekvenser?