Inlägg den 14 april 2008

mån
14
apr
2008
måndag, 14 april, 2008 | Skriven av:

Första vagnen är nu färdigbyggd och i maj-juni ska Ica göra en första test av systemet att köra lastbilar på järnväg. Hos Flexiwaggon börjar telefonerna ringa från potentiella kunder i Europa och Kina.”

Flexiwaggon är en svensk uppfinning som innebär att en lastbil kör upp på en vagn som går på räls. Poängen är att flytta över lastbilstransporter till järnväg för att spara miljö och pengar.

Det hela började 1995 och nu finns alltså den första vagnen färdigbyggd. I maj/juni ska ICA göra en test av systemet.

Kul att se att det finns idéer. Ska bli intressant att följa utvecklingen.

mån
14
apr
2008
måndag, 14 april, 2008 | Skriven av:

Hemskt att det blev som många befarade att Engla blev mördad. Till detta kom ett erkännande i ännu ett fall.
Jobbigt att se alla löpsedlar som ska sälja lösnummer. ”Det var jag som dödade …” och en bild på mannen.
Ju fler erkännanden desto större rubriker och desto fler lösnummer.
Är detta nödvändigt?

Det måste vara svårt nog att vara anhörig. Ska man dessutom behöva se alla löpsedlar. Man kan inte heller öppna en tidning utan att det står om händelsen.
Massor med spekulationer och uttalanden som säkert tagna ur sitt sammanhang publiceras i tidningar och inte minst på internet.

Jag tycker det är obehagligt.

Kategori: brott, etik  | Skriv en kommentar
mån
14
apr
2008
måndag, 14 april, 2008 | Skriven av:

I går blev det en heldag på kolonin. Det märks att det varit en mild vinter. Grönskan har kommit mycket längre än normalt. Dessutom märks det att det har varit några kala dagar eftersom en del blommor är frostskadade. De har lockats fram av solvärmen och sedan förfrusit när de få riktigt kalla nätterna har slagit till.

Aprikosträdet blommade för fullt men avsaknaden av pollinerare gör nog att det inte blir så många aprikoser. Att själv agera bi är inte så lätt. Jag hoppas istället på vindpollinering och att bin och humlor är på väg. De få aprikoser det blir är fantastiskt goda. Så även om det tar tid tills de är färdiga och att hjärtat slår lite extra varje gång det stormar.

Sniglar finns säkert många som bara ligger och väntar på att attackera. Jag såg endast några få igår. Det fanns också en del gröna blad som var massakrerade.

Nu känns det tufft att inte vara på kolonin. Det är massor att göra många frön väntar på att sås.
Men det löser sig nog Man blir bara så där riktigt ivrig att nu ska allt göras.

Veckan som följer är lite halvintensiv. Det är EMIL-möte (EkologiskMatILunds skolor) och Fair Trade City-möte. I dag måndag har vi retorikkurs och sedan ska vår kongressgrupp samlas och prata lite hur vi ska förbereda oss för att vara Mp Lunds ombud på Miljöpartiets kongress i Östersund.

På onsdag är det kultur- och fritidsnämnd tyvärr samtidigt som Mp Skånes infrastrukturgrupp.
På fredag blir det regionpolitik med mp:s regionpolitiker.
Arbetsveckan avslutas på lördag då det är Vegetariska föreningens riksårsmöte. Tyvärr är den i Stockholm så det blir ännu en tågresa. Åker upp med första möjliga och hem med sista möjliga.

På söndag blir det nog kolonin igen!