Inlägg den 07 april 2008

mån
7
apr
2008
måndag, 07 april, 2008 | Skriven av:

Såg just ett program på SVT1 om kärnkraften. Klimathotet och koldioxidproblematiken har gett kärnkraftsförespråkarna ny vind i seglen. Man för fram att kärnkraften är koldioxidneutral vilket inte är sant. Tidigare ville man inte medge att det fanns ett koldioxidproblem nu så vill man få oss att tro att koldioxiden är det enda klimathotet.

Det är också märkligt att man inte tar Tjernobylolyckan på mer allvar. Olyckan i Tjernobyl hände den 26 april 1986 och fortfarande är minst ett område med en 30 km radie helt uttömt.
Hundratusentals människor har drabbats och många har dött och kommer att dö pga av olyckan.

Det är mängder av radioaktivt avfall som måste förvaras i många år. Minst i 100 000 år för det högradioaktiva. Ännu finns ingen metod att göra detta.

Så även om det är lägre koldioxidutsläpp är det många andra saker som inte är så positiva.

Det är också skrämmande att man inte tar alla olyckor på mer allvar. Den senaste stora olyckan på Forsmark där två säkerhetssytem inte fungerade och att man ännu inte vet varför två andra fungerade viftas bort med att inget hände.
Bara det att man efter olyckan började ett stort ombyggnadsarbete p g a vad som hände och inte hände borde dämpa hurraropen för kärnkraften. Men inte de bara skakar av sig det hela och säger att inget hände och att säkerheten är tillräcklig.
Att säkerheten inte var tillräcklig visar själva ombyggnaden.

Vad mer finns att bygga om?

mån
7
apr
2008
måndag, 07 april, 2008 | Skriven av:

Enligt DN:

“Två människor har dött i den mänskliga varianten av galna ko-sjukan uppger myndigheter i Spanien på måndagen.”

Det var ett tag sedan det skrevs om “Galna kosjukan”. Inkubationstiden är omkring 8 år så det kommer säkert att komma fler fall. Det kan bli minst lika allvarligt som det blev i Frankrike för några år sedan.

Man får hoppas att kadavermjöl inte används i något djurfoder i världen. I Sverige är det förbjudet sedan 1986 och sedan 1991 råder totalförbud att utfordra nötkreatur med kött- och benmjöl.

Ännu en anledning att GO VEGAN!

mån
7
apr
2008
måndag, 07 april, 2008 | Skriven av:

Vaknade med sprängande huvudvärk. Detta är något jag inte är van vid. Inget annat att göra än att hålla sig hemma.
Man kan ju alltid kolla och besvara e-posten.
Så i dag blir det bara vila det är ju även dag i morgon.

Kategori: livsstil  | Skriv en kommentar