måndag 14 juni 2010 | Skriven av:

Aftonbladet skriver i dag om hur SvD:s ledarredaktion blivit styrda att angripa Maria Wetterstrand och Miljöpartiet och släppa Mona Sahlin.

På SvD:s hemsida skriver man att

Tidningen grundades 1884 och är på ledarplats obunden moderat. På övriga sidor finns ingen politisk tendens.

Jag har alltid undrat vad obunden moderat innebär. Dessutom vad innebär “På övriga sidor finns ingen politisk tendens”

Man skriver även

SvD flyttar fram de journalistiska positionerna och ger läsarna de sammanhang och perspektiv som hotar att försvinna i den allmänna snuttifieringen av nyhetsflödet. SvD vill fortsätta att utveckla den redaktionella produkten med inriktning på kvalitetsjournalistik och satsning på det fördjupande reportaget.

Det finns knappt någon oberoende press. Det finns alltid en ägare som har ett syfte. Ibland gäller detta bara pengar men ibland innebär det dessutom politik.

Det är ett bra betyg på Miljöpartiets möjligheter till ett bar val den 19 september när alliansen och SvD lägger så stor kraft på att bekämpa Maria Wetterstrand.

SvD kombinerar kvalitetstidningens klassiska trovärdighet med ett modernt tilltal och presentation.

Kvalitetstidning med trovärdighet ??

Det är tråkigt när det blir mer svartmålning än redovisa partiernas politik och sedan låta väljarna avgöra vem som ska få rösten.

Granska gärna miljöpartiets politik men låt då våra företrädare komma till tals och låt sedan våra motståndare bemöta våra åsikter.

Jag ser gärna att det blir en debatt om programmberedningen för välfärdsfinansieringens rapport “Framtidens utmaning“. Denna rapport tar upp en problematik som inte diskuteras speciellt ofta. Om vi inte gör någonting och fortsätter att finansiera välfärdstjänsterna på samma sätt som idag kommer vi år 2035 ha ett gap mellan behov och resurser motsvarande 13 kronor i kommunal- skatt.

Det är en utmaning att lösa och att skriva om?

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>