söndag 23 december 2007 | Skriven av:

I dag var det juldoppsvandring med Friskis & Svettis längs havet i Bjärred. Jag hoppade över bastun och doppet i 4-gradigt vatten. Trots det gråa vädret och en kall bris så var det skönt med en promenad och att se havet.

Vi var ca ett 30-tal deltagare. Jag tror att det nog bara var jag och min sambo som kom till vandringen i Bjärred med kollektivtrafik. Övriga kom i bil, de flesta med två i varje bil.
Även om det är betydligt fler cyklande när det jympas på Friskis & Svettis så är det alldeles för många bilar.

Det känns lite dubbelt, det är ju positivt att man rör på sig men negativt, att så många använder bilen för att kunna göra det.

Det är lite typiskt för vårt “moderna” samhälle. Vi har inte tid till att motionera naturligt och när vi ska motionera så har vi så bråttom att man tar bilen till jympapasset. En cykletur är annars ett bra komplement till ett intensivt jympapass.

I morgon blir det julaftonsjympa, ett bra sätt att börja julen. Den gör plats för den vegetariska julmaten.

God Jul till er alla!

Kategori: klimat, motion
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>