onsdag 3 november 2010 | Skriven av:

Det blev mycket fokus på SD i dagens partiledardebatt. Debatten visade tydligt vad SD står för. Peter klarade situationen bra. Peter blev beskylld att vara extremist och visst är Peter det jämfört med Jimmie Åkesson när det gäller mångfald och integration.

Intressant att lyssna till alliansen när de pratade om valframgångar. Speciellt om man betänker att 3 av 4 partier tappade väljarstöd och 2 av partierna räddades av stödröster från väljare som annars skulle ha röstat på moderaterna. Alliansen gladdes åt att det rödgröna samarbetet är lagt på is. Som vanligt pratade de mycket om mycket om att de rödgröna inte var överens. De glömde som vanligt att de har en del egna små frågor som de inte är överens om.

Lars Ohly markerade tydligt att (V) inte var med i uppgörelsen kring Afghanistan. Tidigare i veckan beskyllde (V) miljöpartiet för att ta politiska poänger i frågan i stället för att se till själva problematiken. Jag tycker det var precis det Lars Ohly gjorde i dag. Det är lätt att bara kräva att de militära trupperna ska bort. Det bästa hade varit om de militära trupperna inte hade skickats dit alls. Nu är de där och situationen är besvärlig. Bra att det blir en bred överenskommelse och att det nu tydligt talas om tillbakadragande och att de civila insatserna ska öka liksom att biståndet ska öka. Genom uppgörelsen har miljöpartiet och (S) påverkat alliansen i rätt riktning. Mycket återstår dock innan det blir lugn och ro i Afghanistan. Landet har varit i krig under många år och det mesta av demokratiska strukturer finns inte.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>