lördag 28 augusti 2010 | Skriven av:

I Synovates senaste mätning ökar Miljöpartiet med 1.5 %-enheter och får 10.8 %, vilket är tredje största parti.
Alliansen minskar med 1.3 och får 47.8 % och de rödgröna ökar med 2.1 och får 46.6 %. Vilket betyder att det endast skiljer 1.2 %-enheter mellan blocken.
Moderaterna minskar med 3.8 % får 29.3 % och socialdemokraterna ökar med 1.3 och får 31.3 % och största parti.
SD minskar och trillar under 4 %-spärren. Tyvärr kommer väl TV4:s beslut om att inte sända deras valfilm att göra att de ökar. Bättre publicitet kan man knappast få. Det förbjudna är alltid mest intressant.

Jag anser att filmen visar SD i ett nötskal. De sätter gruppen invandrare mot gruppen pensionärer på ett otäckt sätt. De har detta som viktigaste fråga. De har ingen politik mer än att bekämpa invandringen.
Det är svårt att förbjuda åsikter i en demokrati. Jag tror inte det är en bra lösning. Gränsdragningen är svårt att göra.

SD är ett missnöjesparti utan politik och som lockar arga och missnöjda väljare. En röst på SD blir en proteströst.

Förhoppningsvis vaknar nu en del som tänkt att rösta på SD när de ser vad SD står för.

Kategori: demokrati, valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>