lördag 12 juni 2010 | Skriven av:

Vi har fått en hyresgäst under vår altan. Det är en katthona med minst 3 ungar. De är väldigt skygga och idag har inte ungarna synts till. Kattmamman kommer när hon är hungrig. Hon är väldigt försiktig och rädd. Hon skuttar till om man gör hastiga rörelser. Hon har dock inga problem med att buffa sig emot händerna och låter sig klias bara hon får mat. Hon har minst fyra fästingar varav en är minst 8 mm stor.
Förr förra natten var det fullt kalabalik utanför sovrumsfönstret. Det var långa utdragna jamningar. Vi trodde att det hänt något med kattungarna så jag gick ut för att se vad som hänt. Då jag kom ut rasslade det till i buskarna och ett antal katter flydde ut i mörkret. Sedan dess har det varit tyst.

Lite konstigt att ungarna inte syns till. De är så stora att de äter vanlig kattmat så de borde kunna ta sig ut från ”boningen” under vår veranda. Det verkar nästan som om kattmamman har flyttat ungarna eftersom de inte har synts till alls i dag. Svårt att veta. Kanske kommer ungarna fram i morgon.

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>