måndag 14 juli 2008 | Skriven av:

HD & SDS skriver : ”En miljon terrorister på USA-lista”

”Över en miljon personer finns med på amerikanska myndigheters lista över misstänkta och kända terrorister, uppger medborgarrättsorganisationen ACLU.

I april förra året fanns 700 000 namn på listan, som växt med ungefär 20 000 per månad sedan dess, enligt justitiedepartementets granskare uppger ACLU. Bland de listade finns avlidna personer, exempelvis Iraks forne diktator Saddam Hussein. Sydafrikas förre president, fredspristagaren Nelson Mandela, var också med till dess att kongressen nyligen tog bort hans namn — vilket är det enda sättet att slippa undan terroriststämpeln enligt ACLU.

— Listan är en symbol för allt som är fel med regeringens hantering av terrorism: Den är orättvis, kontrolleras inte, innebär ett slöseri med resurser och är ett verkligt hinder för miljontals resenärer, säger Barry Steinhardt vid ACLU.”

Frågan är hur USA definierar ”terrorist”?
Är det någon som är kritisk till USA?
Över en miljon misstänkta terrorister är en väldigt hög siffra. Vilka kriterier finns det för att hamna i denna listning?

”2006 hamnade en 40-årig svensk på FBI:s terroristlista sedan hans svärfar blivit arg på sin dotters man och mejlat FBI. Han skrev att svärsonen sannolikt hade kopplingar till terrornätverket al-Qaida. Det ledde till att han frihetsberövades i tiotals timmar när han landat i USA på väg till en konferens. Till slut kom det fram att svärfadern låg bakom det falska tipset och mannen släpptes.”

Det verkar inte vara så svårt att hamna på listan. Ett samtal från någon som inte gillar en verkar räcka. Nu kom inte svärsonen på listan, verkar det som, men att bara bli frihetsberövad i tiotals timmar är tillräckligt allvarligt.

Terrorism är allvarligt men det får inte gå till överdrifter. Nu när alliansen antagit FRA-lagen så kanske nästa steg är ett motsvarande register!?

Kanske finns registret redan?

Kanske finns man med redan?
Men jag antar att man inte är ensam!

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>