måndag 30 juni 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “Vårdpersonal väljer bort privat alternativ “.

“Två av tre i personalen på de fem LSS-boenden som ska tas över av Attendo Care väljer att stanna hos kommunen. På ett boende slutar alla utom en”

“Enligt Lena Hansen på Kommunal är missnöje med minskad bemanning ett av skälen till att personalen inte vill arbeta hos Attendo Care. Enligt avtalet med kommunen ska bemanningen minska från 2,10 årsarbetare per brukare till 1,75.
– Man ser helt enkelt inte hur det ska gå att vara så få, säger hon.”

Hur förklarar alliansen att kvalitén är den samma och att man t.ex. minskar personaltätheten.
Det är det typiska i de flesta upphandlingar.
Det billigaste anbudet antas vilket i de allra flesta fallen innebär mindre personal och ökad press och belastning på de som får jobb. Det innebär även sämre scheman och jourersättning.

I budgetfullmäktige pratade alliansen om hur bra det var med att handla upp istället för att “bara” ha det i kommunal regi. Detta var ett sätt för de anställda att få högre lön eftersom kommunen får konkurrens.
Lite märkligt att alliansen använde detta som argument för att handla upp. Högre lön gör ju att kommunens kostnader ökar vilket knappast alliansen tycker är så bra. Man tjänar ju så bra på affären. Hela 25 miljoner.
Är det då så konstigt att det blir mindre personal och mindre ersättning till de som blir anställda.
Dessutom gör upphandlingar att det blir mindre kontinuitet när det gäller personalen. Vilket givetvis påverkar de som ska tas om hand negativt.

Kanske blir detta en tankeställare!
Eller?

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/yngve/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>