tisdag 23 juni 2009 | Skriven av:

SDS skriver ”Förlikning mellan AMF och Elmehagen”

Förre AMF-vd:n Christer Elmehagen flyttar tillbaka de 2,6 miljoner kronor han tidigare flyttat från AMF Pension. En förlikning ingicks i dag mellan AMF och Elmehagen. Dessutom ska Elmehagen återföra 6 miljoner kronor av sitt erhållna pensionskapital, skriver AMF i ett pressmeddelande.

– Det här är jättebra. Jag tror att det är bra för AMF Pension och det är bra för mig. Jag vill kunna gå vidare och det tycker jag är jätteviktigt i detta. Så det känns positivt, säger Elmehagen till TT om förlikningen.

Det var på tiden. Nu kan man undra om detta är OK. Det låter lite för bra för att vara sant. Kanske har poletten trilat ner men jag är inte säker på det …

Varför har du gått med på att betala tillbaka pengar?

– Just av det skälet som jag säger: jag vill gå vidare. Jag fick ett avtal framför mig 2004 som jag skrev under och som presenterades av ordföranden.

– Nu har jag bestämt mig för att jag inte vill ägna mig åt processer. Det tillhör inte min personlighet, jag är en betydligt mer positiv person än så. Så nu betalar jag det här och sedan kan jag gå vidare. Och det känns bra tycker jag.

Fortfarande så känns det som att VD:n inte gjort något otillbörligt. Han bara skrev under. Borde han inte ha funderat vad han skrev under och vad detta skulle innebära för honom själv och för AMF pensioner.
Tyckte han att det var OK med att göra som han gjorde?
Var det OK att ta ut så mycket pengar på ”pensionärernans” bekostnad?

Man blir också lite rädd vilken kompetens som sitter i styrelsen när man läser :

AMF konstaterar i pressmeddelandet att pensionsavsättningarna inte legat i linje med styrelsens intentioner.

Borde ingen av dessa höga herrar (för det är som vanligt mest herrar) ha insett vad styrelsen beslutade?
Intentionerna ändras tydligen när man granskar vad som hänt.

När ska man se över hur bolag, stiftelser och annat sköts?
Hur många styrelser kan man sitta i och samtidigt som man har ett heltidsjobb?

Dela på jobben är något som vi borde göra och detta borde också inkludera styrelseuppdrag.

Vem är då kompetent att sitta i en styrelse?
Ja man behöver tydligen inte veta något om avtal och styrelsens intentioner.

Så det är väl bara att gå till Arbetsförmedlingen och leta uppdrag.
ELLER?

Kategori: ekonomi, etik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
  1. Yngve, en grön veganpolitiker » Blog Archive » Maria, Peter, Mona och Lars …

    […] % och (MP+S+V) hade 48,3 procent. Det är 3%-enheter bättre men är inte tillräckligt. När när AMF-skandalen har “rättats till” så kanske det kan bli bli lite bättre flyt. Men det behövs mer. […]

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/yngve/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>