onsdag 17 juni 2009 | Skriven av:

Det är både med glädje och sorg jag läser siffrorna från senaste SCB. Miljöpartiet ökar till 6 % och är det tredje största partiet. Störst är socialdemokraterna är största parti med 36.6 % och sedan komer (m) med 29.9 % och sedan kommer ingen och sedan kommer en klump med 5 partier där miljöpartiet är störst med ”hel” %.
Alliansen (C+FP+M+KD) får 45,3 % och oppositionen (MP+S+V) får 48,3 procent.
Många förändringar är inte statistiskt säkerställda.
Avståndet mellan blocken krymper. (m) och (s) ökar på de andra partiernas bekostnad.
scb-maj-2009
nettofloden-valet-06-maj-09
I figuren åskådliggörs statistiskt säkerställda nettoflöden från riksdagsvalet 2006 till maj 2009 för de olika partierna. Siffrorna anger signifikanta nettoförluster respektive nettovinster i procent av samtliga som lämnat uppgift om valt parti i riksdagsvalet 2006 och dessutom om vilket parti man skulle rösta på vid val i maj 2009. Flödena kan inte användas för att beräkna totalförändringarna i partiernas väljarandelar från valet 2006 eftersom det också förekommer flöden mellan partier och ”vet ej”-gruppen.

Kategori: miljö, politik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>