onsdag 17 juni 2009 | Skriven av:

Så var det igång igen. Nu börjar vi med budgeten för Vård och omsorg. Budgeten omsluter nästan 1.3 miljarder så det är inga småsummor. Det är en komplex verksamhet där Lunds kommun har ett kostnadsläge. Visst finns det möjligheter att sänka kostnader men det känns lite fel att spara som alliansen gör. Deras besparingar gör att personaltätheten minskar. Vilket knappast gynnar de som behöver omsorgen och inte gynnar det de anställda heller som pga av nedskärningarna måste springa snabbare för att göra det arbete som behövs.
Inom vård och omsorg behövs det verkligen bra utvärderingsverktyg. Hur vet man att verksamheten är bra?
Det är inte bara att mäta hur mycket pengar som används. Det viktigaste är att de som behöver omsorg ska få det och att de får de på ett värdigt och bra sätt.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>