måndag 8 juni 2009 | Skriven av:

City Lund/Malmö skriver “Kris – då ska politikerna ha högre lön”

Hårda sparkrav, uppsägningar och nedskärningar. Det är verklighet i de skånska kommunerna. Samtidigt höjer Lunda- och Landskronapolitikerna sina löner. City har granskat vad de som bestämmer gör med sina arvoden i kristider.

Det är bistra tider i Lund inför nästa år. Ett förslag till sparpaket på 80 miljoner har snickrats ihop. Det råder i princip anställningsstopp och flera verksamheter läggs ner.

Besparingen löser inte kommunens ekonomiska problem men markerar allvaret i kommunens ekonomiska problem. Alliansen skattesänkning har skapat ytterligare ekonomiska problem. Alliansen sänker skatt och höjer avgifter.

Ibland verkar det som att en del politikerna har politiska uppdrag för att tjäna pengar. Klart att man ska få ersättning för sitt arbete men den ekonomiska ersättningen ska inte vara drivkraften.

Frågan om löner och ersättningar till politikerna kommer upp den 16-17 juni då det är två dagars kommunfullmäktige. Huvudnumret är budget 2010. Tanken är att det även ska hinnas med en del andra ärenden som “ny skolplan”, någon detaljplan, handlingsplan för att motverka våld mot kvinnor , några motioner, ett antal medborgarförslag …
Troligen hinns bara budgeten med och några få övriga ärenden ärendena.
Vi får se hur det går!

På måndag den 15 juni har vi vårt interna möte då vi ska ta de sista besluten angående Budget 2010. Det behövs en del slipande till innan kommunfullmäktige.

Kategori: ekonomi, politik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>